Eco-Union impulsa un sistema d’indicadors de canvi climàtic per a destinacions turístiques

Butlletí: 

El sistema SICCDE té com a finalitat conèixer l'estat de l'impacte del canvi climàtic en destinacions turístiques i ajudar a afrontar el gran repte de la transició verda del sector.
 

SICCDE és el primer projecte a nivell europeu que té com a finalitat desenvolupar un sistema d'indicadors de vulnerabilitat, adaptació i mitigació de destinacions turístiques al canvi climàtic. Aquest sistema d'indicadors serveix per a conèixer l'estat de l'impacte del canvi climàtic en destinacions turístiques. D'aquesta manera, els indicadors són una eina essencial per a la planificació de polítiques de turisme, medi ambient i d'ordenació territorial i marítima que, tant a nivell local com estatal, són necessàries per a poder gestionar els greus impactes del canvi climàtic en destinacions turístiques. Per tant, el projecte ajuda a afrontar el gran repte de la transició verda de destinacions turístiques i del sector turístic en general. 

El sistema d'indicadors es desenvolupa per a mesurar les necessitats de les destinacions turístiques de la província de Barcelona i els Pirineus catalans. No obstant això, són fàcilment adaptables a qualsevol destí i, per tant, d'utilitat per a totes les destinacions d'Espanya i de la regió Euro-Mediterrània. El SICCDE es fonamenta en els següents eixos: identificar dimensions a mesurar i context d'estudi, desenvolupament d’indicadors i capacitació d’agents sobre l’ús del SICCDE. 
 
+ INFO