El Pla Natura ja és una realitat

Butlletí: 

Ja està disponible el Pla Natura 2021-2030, un document que ha comptat amb la participació ciutadana en la seva redacció i la col·laboració del Grup de Treball del verd i la biodiversitat del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat.

El "Pla Natura 2030" és el full de ruta que defineix les actuacions a curt, mitjà i llarg termini pel que fa al verd i a la biodiversitat de la ciutat. Algunes de les accions més destacades són arribar a les 160 hectàrees de verd a la ciutat compromeses el desembre de 2015 a la Conferència sobre el Clima de París (COP21) així com continuar amb les mesures de conservació de la biodiversitat existent, millorar-la i treballar amb la implicació ciutadana. El passat mes de juny, en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient es va presentar públicament aquest document, però no ha estat fins aquest mes d’octubre que s’ha publicat oficialment. Podeu consultar el "Pla Natura" en aquest enllaç al repositori municipal BCNROC.

 
Aportacions de la ciutadania i del Grup de Treball del verd i la Biodiversitat del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat 

Aquest Pla s’ha redactat de forma col·laborativa i ha comptat amb la participació de la ciutadania amb dues sessions obertes. A més, es va fer una sessió específica per al Grup de treball del verd i la Biodiversitat per recollir les seves aportacions. Algunes de les accions que estan incloses en el Pla Natura provenen del "Manifest del Verd i la Biodiversitat per una Barcelona regenerativa", impulsat per aquest mateix grup de treball. El manifest té com a objectiu el desplegament de mesures que potenciïn el verd i la biodiversitat a la ciutat així com una intervenció essencial de salut pública. Aquest es desplega en quatre eixos temàtics: plans i estratègies, economia i finances, legislació i normativa i governança.  
 
> Sessions participatives del Pla Natura 


Del "Pla del Verd i de la Biodiversitat" al "Pla Natura" 

La ciutat deixa enrere l’anterior "Pla del Verd i de la Biodiversitat 2013-2020" i dona pas al "Pla Natura 2030", un concepte integral on la natura, connecta amb la ciutadania i engloba un conjunt de valors presents a la ciutat: la infraestructura verda, materials geològics, sòls, aigua i éssers vius. De fet, ja fa anys que s’ha constatat la necessitat de la ciutadania de tenir contacte amb els espais verds i l’aire lliure per afavorir el benestar físic i emocional i la salut en general. No podem oblidar que el verd juga també una funció clau a les ciutats per esmorteir la contaminació i per la contribució que fa, en l'àmbit global, en la lluita contra el canvi climàtic.