L’Institut de Cultura de Barcelona impulsa la sostenibilitat en els rodatges

Butlletí: 

S’ha presentat la "Guia bones pràctiques en la producció audiovisual”, la primera que es publica a Catalunya en aquest àmbit, que comparteix des d’iniciatives inspiradores fins a recomanacions per a fer més sostenibles els rodatges.

En el marc de les polítiques audiovisuals municipals, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), a través de la Barcelona Film Commission, ha definit un conjunt de mesures de sostenibilitat que cal considerar en els rodatges. Aquestes mesures s’han acordat tenint en compte l’evolució de la producció audiovisual actual i les demandes del sector i amb la intenció d’orientar les productores per reduir l’impacte ambiental derivat dels seus rodatges.  

 
Es publica la nova “Guia de les bones pràctiques en la producció audiovisual” 
 
Aquestes mesures es recullen en la Guia de bones pràctiques en la producció audiovisual, un document que exposa les iniciatives més rellevants de la indústria cinematogràfica identificades en matèria de sostenibilitat. Aquesta guia és la primera relacionada amb la sostenibilitat dins els rodatges que es publica a Catalunya. En la mateixa línia, s’han definit un conjunt exhaustiu de recomanacions de sostenibilitat en els rodatges, d’acord amb el compromís de la ciutat amb la sostenibilitat. A través d’aquesta guia la ciutat de Barcelona vol projectar el seu ideal de rodatges pel que fa a sostenibilitat i el seu desig que aquestes mesures s’incorporin de forma progressiva en els rodatges que encara no les apliquen. Totes aquestes mesures també estan resumides en un decàleg. Aquest document és una síntesis dels continguts de la guia resumits en deu punts. 
 

Enllaç a la guia 

Enllaç decàleg 

Si teniu alguna consulta referent a la Guia de bones pràctiques en la producció audiovisual per afavorir la sostenibilitat en els rodatges, podeu omplir aquest formulari