Nova eina “Clean Co2” per al càlcul d’emissions d’actes en línia

Butlletí: 

Voleu calcular les emissions i compensar la petjada de carboni generada en els vostres actes virtuals? Ja teniu disponible aquesta eina desenvolupada per Anthesis Lavola que us permetrà fer-ho d’una forma fàcil i ràpida.
 

Des de l'arribada de la pandèmia, la manera d’organitzar activitats i sessions ha canviat per complet. Els actes en línia han agafat un gran protagonisme i, amb això, hem hagut d’adaptar-nos a aquest nou format. Una de les pràctiques  integrada des de fa anys a la Secretaria B+S era fer el càlcul i la compensació d’emissions dels actes organitzats presencialment.   

Així doncs, ens hem adaptat al canvi de format i des del mes de juliol disposem d’una nova eina per a fer el càlcul d'emissions d'actes virtuals desenvolupada per Anthesis Lavola: l’anomenada “CleanCO2". Aquesta eina calcula les emissions generades d'un esdeveniment en línia tenint en compte l'ús d'electricitat que fa cada persona assistent durant l'acte des de casa seva, el que generen els equips de climatització, aire condicionat a l'estiu o calefacció a l'hivern, l'energia consumida per l'ordinador durant l'esdeveniment i les emissions pel consum d'internet.  

Com podeu calcular i compensar les emissions dels actes en línia de la vostra organització? Demaneu l’eina “Clean Co2 ” per actes virtuals! 

Si desitgeu calcular les emissions generades en els vostres actes en línia, ara podreu fer-ho amb la mateixa eina desenvolupada per Anthesis Lavola. Només l'heu de demanar enviant un correu a: bcnsostenible@bcn.cat i us l'adjuntarem perquè pugueu utilitzar-la i calcular les emissions de les vostres activitats. Si posteriorment voleu compensar aquestes emissions, us facilitarem la informació per fer-ho.  

Una de les darreres activitats en línia de la Secretaria B+S en les que hem calculat les emissions generades i hem fet la seva pertinent compensació ha estat la de "Cooperatives i sostenibilitat: el paper de Gremis, Associacions i Col·legis", on es van generar, segons aquesta eina, un total de 3,67 kg CO₂, que seria l'equivalent a un cotxe recorrent 30 km. En les sessions del "Carrega't d'energia" es van generar un total de 2,44 kg CO₂. Totes aquestes emissions van ser posteriorment compensades en projectes que ajuden a prevenir el canvi climàtic. 

 
El kit “Com heu vingut” de càlcul d’emissions d’actes presencials estarà disponible en préstec próximament!

Ben aviat us anunciarem que el "kit Com heu vingut?" per fer el càlcul d'emissions degudes al transport per assistir a una activitat presencial estarà disponible en préstec a disposició de les entitats de la Xarxa B+S! Estigueu atentes i atents!