Entrevista: Greenevents

Dijous, 2 desembre, 2021
Butlletí: 

"Hem identificat i adaptat experiències relacionades amb la natura per a grups d’empresa que posen en pràctica la Responsabilitat Social Empresarial i els Objectius de Desenvolupament Sostenible", Luz Monsalve, coordinadora de Greenevents.


A què es dedica Greenevents?   

Greenevents dissenyem i organitzem experiències sostenibles a Barcelona i al seu voltant: team building, esdeveniments amb impacte social i ambiental positiu, voluntariat corporatiu i activitats de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) in situ. 
  

Quins són els valors més significatius de la vostra entitat?   

Treballem amb criteris d'economia social i solidària, com l'enfortiment de l'economia local, la inserció de persones en risc d'exclusió i la minimització de l'impacte ambiental.  


Parla’ns d'un exemple d’activitat que organitzeu per a empreses. Què descobrirem si participem en el “Tour per la sostenibilitat del Poblenou”?  

Aquesta és una activitat per descobrir el patrimoni arquitectònic del barri i projectes d'economia social i solidària. Inclou la visita a una fàbrica de producció de cervesa artesana i a un hort comunitari, dues experiències que apropen a les persones participants en l'activisme de base i als espais comunitaris de la ciutat de Barcelona.   


No només impartiu activitats urbanes sinó que també en feu en espais naturals. Què es treballa en la “Gimcana per a resoldre problemàtiques ambientals al Parc de la Serra de Collserola”?  

Aquesta gimcana posa desafiaments per sobreviure als principals problemes ambientals i posa a prova les capacitats de col·laboració i supervivència dels equips que hi participen. Amb aquesta experiència es treballen aspectes com la cooperació, diversió, motivació i es reflexiona sobre problemàtiques ambientals.  


Per què és important la vostra acció a Barcelona? 

A partir del coneixement del territori, hem identificat i adaptat experiències relacionades amb la natura per a què grups d’empresa que fan sortides d’un dia, posin en pràctica la Responsabilitat Social Empresarial i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquestes experiències reforcen la identitat de Barcelona com a ciutat sostenible.  


Com i quan vau conèixer la Xarxa Barcelona + Sostenible?    

Som membres des de fa 4 anys i hem participat en les trobades anuals com el Fem Xarxing i la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.  


Em podries explicar algun repte o projecte de futur de Greenevents?    

Ens trobem en fase de consolidació de l’entitat i estem treballant amb diferents certificats. Un dels nostres reptes és mantenir el Certificat de Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere (CSTBB). Per altra banda, volem implementar el certificat per a empreses “B Corp”, una insígnia dedicada a companyies que estan construint una economia més inclusiva i sostenible per a totes les persones i el planeta.  


Què és el que més t’enorgulleix de la teva feina?   

 Poder treballar fent un impacte positiu.