Torna el Park(ing) Day a Barcelona

Divendres, 27 maig, 2022
Butlletí: 

Durant la jornada del 16 de setembre es transformaran diferents zones d’estacionament públic de la ciutat en parcs i jardins. Si voleu participar-hi, inscriviu-vos abans del 9 de juny.

El pròxim 16 de setembre se celebrarà el Park(ing) Day, un esdeveniment anual que es realitza a tot el món i on es reivindica la urgent necessitat de repensar els espais urbans aconseguir un increment de les zones verdes, espais públics de joc i convivència i una millora de la qualitat de l’aire amb la finalitat d’avançar cap a formes de viure i escenaris més respectuosos amb el nostre entorn i les persones. 

D’aquesta manera, durant la jornada, diverses entitats ambientals, d’arquitectura, artístiques, socials, veïnals i el teixit productiu i la ciutadania en general, transformaran de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs, jardins i altres formes d’espai públic. 

La idea va sorgir a San Francisco el 2005, on el col·lectiu d’arquitectes Rebar va proposar una nova manera de mostrar i expressar aquesta reivindicació.  

Com podeu participar-hi? 

El Park(ing) Day es farà el divendres 16 de setembre a tots els districtes de la ciutat, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat

Es poden ocupar places d'estacionament de vehicles amb plantes, cartells, mobiliari i altres objectes per a desenvolupar accions diferents, com xerrades, tallers, exhibicions o simplement ocupant l’espai per passar el dia.  

Teniu temps fins al 9 de juny per fer les inscripcions del vostre aparcament a través del següent formulari 

A més, enguany s’organitzaran sessions informatives sobre l’edició Park(ing)Day 2022. Les properes seran el 2 de juny a les 18 h i el 6 de setembre també a les 18 h. 

+ INFO