La Zona, el primer mercat digital català per impulsar un consum ètic i conscient

Dijous, 23 juny, 2022
Butlletí: 

La plataforma pretén facilitar la compra per internet de productes i serveis de proximitat, promovent la sostenibilitat i l’economia solidària a la ciutat.

La Zona és un projecte col·lectiu liderat per l’entitat Opcions de Consum Responsable, membre de la Xarxa B+S, creat juntament amb l’Agència Talaia, Coopdevs, la Federació d’Ateneus de Catalunya, Fent País, la Fundació Goteo i Koiki.

Es tracta d’un mercat digital on es poden trobar productes i serveis de proximitat, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i les persones. Aquests criteris s’apliquen de principi a fi, des de la manufactura i producció dels articles i serveis fins al repartiment i distribució a les llars o punts de recollida.

La plataforma, a més de permetre’ns satisfer les necessitats del nostre dia a dia, també ofereix informació sobre quin és l’impacte del nostre consum i quines alternatives tenim al nostre abast perquè la nostra empremta sigui cada vegada més positiva.

L’objectiu de la iniciativa és fomentar i impulsar el consum conscient des d’una mirada realista. Pretenen que, cada vegada, més persones incorporin criteris de sostenibilitat, proximitat i respecte als seus hàbits de consum i, per poder aconseguir-ho, cal apoderar la ciutadania i oferir-li eines pràctiques i informació fidedigna.

Actualment, a la web de La Zona, es poden trobar diferents productes i serveis, categoritzats en 8 grans grups: serveis generals, com redacció i traducció o assessorament mediambiental; alimentació i begudes; salut i bellesa; llar; nadons; modes; llibres i, finalment, oci i lleure.

Gràcies a la plataforma, es poden comprar i contractar serveis exclusius de cooperatives i empreses que treballen amb criteris de sostenibilitat i de respecte pel medi ambient i la societat.

A més, tota la part logística de La Zona també té en compte criteris sostenibles. El repartiment es realitza en bicicleta, a peu o vehicle elèctric.

+INFO