Activitats de formació per a les Escoles + Sostenibles

Activitats de formació previstes per a les properes setmanes

 

N276 Formacio E S

 

Seminari Infantil

Data: dilluns 13 de juny de 17.30h a 20.00h

Lloc: Espai Familiar del Raval (c.Om, 1) 

Aquesta serà la darrera sessió del curs i d’aquests seminari. L'hem allargat una mica, ja que la idea és fer una visita de l'Espai Familiar del Raval escoltant, del seu equip, la mirada sobre l'espai i els materials i, posteriorment, fer una petita avaluació del curs i tancament del seminari.

 

Més informació

 

N276 Formacio futur bassa

 

Avaluant 5 cursos

Data: dimarts 14 de juny de 17:30 h. a 19:30 h.

Lloc: La Fàbrica del Sol

Aquesta serà la darrera sessió en la què ens tornarem a trobar. Ahir, dia 8 de juny, ja es va fer aquesta sessió per una part de les escoles que estan assistint al curs, i el proper dimarts 14 de juny de 17:30h a 19:30h es farà per la resta de centres. En aquestes últimes sessions ens trobem per revisar i millorar els projectes definits.

Més informació

N276 F futur sssplau 

 

Propostes estiuenques!

Educar amb l’alimentació per un pensament crític amb el model alimentari, social i econòmic: divendres 1, dilluns 4 i dimarts 5 de juliol de 9h a 14h a Sant Cugat.

Més informació XXX

Jornada-entrega de Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica:  dijous 7 de juliol, a l’escola Can Besora

N276 Formacio mengem 

 

Ens Ho Mengem Tot 

Data: 25 de Maig de 2016 de 9:30-11:30

Lloc: La Fàbrica del Sol, Passeig Salvat Papasseït, 1

Un cop finalitzat l’anàlisi del malbaratament dels 5 aliments d’aquest curs (poma, arròs amb tomàquet, mongeta, peix i iogurt) convidem als centres participants del programa “Ens Ho Mengem Tot” a la sessió de cloenda. Durant el matí farem una dinàmica d’intercanvi d’experiències per veure què és allò que ens ha funcionat, i què podem millorar, i pensarem, de manera conjunta, quines són les propostes que tenim de cara a l’any vinent. També tindrem un bon esmorzar ecològic , mirarem el vídeo que s’ha fet aquest any i aportarem recursos didàctics per tal que pugueu treballar l'alimentació a la escola!. Us hi esperem!

Cal inscripció prèvia aquí.

Per veure el programa.

 
 
Activitats de formació realitzades darrerament
  

N276 Formacio passat avaluant

  

Sssplau  (25/05).

L’última sessió del programa Sssplau va servir per tancar el curs 15-16. La sessió es va dividir en dues parts.

Primerament, es va presentar un el resum del que s’havia dut a terme aquest curs i les propostes pel curs vinent (realitzar un mapa del soroll del barri). A més, es va preguntar als centres assistents què és el que havien estat treballant amb els alumnes en relació al soroll.

Finalment, vam anar a fer un tastet dels “Batecs del Barri”, per la Vila Olímpica. Vam aprendre què són els paisatges sonors, i ben segur que es podrà aprofitar l’experiència per jugar i experimentar amb els alumnes i definir els diferents paisatges sonors de l’escola.

N276 Formacio passat Sem hort

  

Cloenda Ens Ho Mengem Tot    (25/05).

Am aquesta sessió vam tancar el programa Ens Ho Mengem Tot per aquest curs 2015-2016. On ens vam reunir diversos centres participants per fer un intercanvi i propostes de futur. Primer es van presentar els resultats dels 5 aliments que s’han analitzat aquest any, així com el vídeo que hem realitzat aquest curs. A continuació es va fer una dinàmica d’intercanvi d’experiències i la Yolanda del Servei de Documentació d’Educació Ambiental ens va presentar recursos i activitats sobre el consum i l’alimentació ecològica. Vam finalitzar la sessió amb un esmorzar ecològic i fent propostes de cara a l’any vinent.

 

N276 Formacio passatPPR

  

Seminari de l’hort (06/06)

La darrera sessió del Seminari, vam poder visitar la fantàstica terrassa de l’Escola Sant Josep Oriol acompanyats de part de l’equip de l’escola i d’en Jordi Puig i en Joan Solé que ens anaven resolent dubtes i donat molt bones idees. Fa un parell d’anys mestres i alumnes van decidir començar a donar una altre mirada en un espai ple de testos trencats, amb plantes mortes i altres andròmines (link a pdf Noticia Escola) i ara s’ha convertit en un magnífic espai ple de vida, de caixes amb hortalisses que creixen ufanoses, de flors que fan acostar papallones, un espai d’observació i experimentació per a tots l’alumnat de l’escola. Els mestres ens expliquen tot el que es desprèn de l’hort del centre amb molt d’entusiasme.

Posteriorment comentem amb en Jordi Puig l’evolució de les varietats de ceba i enciam que ens va donar a principi de curs i anem comentant amb ell i amb tots els companys de seminari diverses situacions i problemàtiques dels nostres horts. Entre tots emergeixen idees, possibles solucions, propostes, etc... Sortim contents de tot el que hem compartit i après aquests curs i amb ganes i idees per seguir el curs vinent!

 

 

Cal inscriure’s prèviament a totes les activitats de formació

 

Secretaria de Barcelona Escoles + Sostenibles

Pg. Salvat Papasseit, 1. 08003. Barcelona. Tel.: 93 256 25 99

A/e: escolessostenibles@bcn.cat

www.bcn.cat/escolessostenibles