Èxit de la jornada d’intercanvi de joves catalans

El dia 27 d'abril un centenar d'estudiants d’arreu de Catalunya es van trobar a la V Conferència Catalana Tinguem Cura del Planeta per compartir experiències.
 

Més de 125 joves i 40 docents de 32 centres educatius de secundària de la XESC (Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya) van participar el 27 d'abril a la V Conferència Catalana del projecte internacional "Tinguem Cura del Planeta" que es va celebrar a l’Espai Jove La Fontana de Barcelona. Després d’aquesta trobada es celebrarà una altra Conferència a nivell estatal (enguany serà  a La Rioja, durant el mes de novembre) i posteriorment, la Conferència Europea.

Quines escoles hi van participar?

La Conferència es va iniciar amb la benvinguda de Josep Planas Cisternas (Subdirector d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya) i la intervenció de la Carlota Cruz i el Fernando Gascón, els delegats representants catalans que van assistir a la Conferència Estatal i Europea de l’edició anterior.

Més tard, es va projectar un vídeo molt engrescador on els delegats/des dels centres educatius de La Rioja convidaven als delegats catalans a assistir a la Conferència Estatal.
 

 

INVITACION III CONFINT ESTATAL LOGROÑO, 16-19 noviembre 2016

 

Al llarg d’aquesta jornada, els joves van participar en diverses activitats: a primera hora es van realitzar els tallers temàtics sobre qualitat ambiental, malbaratament alimentari, consum responsable, mobilitat sostenible i biodiversitat. A continuació, cada centre va presentar, en diferents formats, l’actuació que està desenvolupant. Com a novetat d’aquest any, s'han fet parelles de centres que han estat treballant conjuntament i que a la trobada van decidir fer una acció pel tercer trimestre. Aquest format per parelles ha resultat una manera molt motivadora de poder col·laborar entre les escoles. Durant la jornada van sortir idees molt interessants, com ara l’apadrinament d’un arbre, fer un vídeo sobre l’impacte de l’alumini, realitzar un intercanvi solidari, etc.

Per la tarda, l’alumnat va fer les votacions per escollir els i les delegades que aniran a la II Conferència Estatal de La Rioja  (els resultats es publicaran al web properament). Ja cap al final de la jornada, la Teresa Franquesa (Directora d’Estratègia i Cultura de la Sostenibilitat, de l'Ajuntament de Barcelona) i en Ferran Miralles (Director general de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya) van realitzar un discurs de comiat.

Per finalitzar l’acte es va projectar el vídeo d'un grup de joves reporters de secundària que relataven les activitats i experiències que es van viure a la trobada.
 

 

XESC News. V Conferència Catalana Tinguem Cura del Planeta

 

Moltes gràcies a totes les escoles que hi vàreu participar! Va ser una jornada molt profitosa per a tots i totes!

Aquí us deixem un recull de fotografies.