L’expansió de la taca

L’Escola els Arcs inaugura l’exposició del projecte iniciat l'any 2013 “La taca d’oli”, que propicia la recollida d’aquest residu per part de les famílies.

Durant el primer trimestre del curs 2013-2014, l’escola els Arcs va dissenyar el projecte "La taca d'oli" amb el qual es va decidir que es recolliria l'oli de cuina usat per les famílies de l’escola. Després de treballar molt durant aquest temps, aquest mes d'abril el projecte s’ha presentat al centre Cívic de Can Castelló. Tot seguit l’alumnat de l’escola ens explica com ha viscut aquest procés:

“Ara fa tres anys, vam celebrar la primera Assemblea escolar sobre Medi Ambient. Ja feia molts anys que participàvem dels projectes anuals de l'Agenda 21 Escolar i volíem donar un pas més, així que ens vam comprometre a elaborar un projecte triennal. Vam reunir tots els ecodelegats de l'escola i vam elaborar un document sobre la situació mediambiental del centre, distingint els nostres punts forts i els que volíem millorar. Vam veure que per avançar en aquest aspecte ens havíem d'atrevir a obrir-nos més enllà de les parets de l’escola. Així que vam decidir implicar totes les famílies oferint-los la possibilitat de recollir l'oli de cuina de casa. Després, volíem implicar altres agents del barri. D'aquesta manera, el curs 2013-2014 vam elaborar el projecte de manera seqüenciada,  durant el curs 2014-2015 vam començar la recollida i el curs 2015-2016, l'actual, hem incorporat el centre cívic de Can Castelló.

Amb aquesta finalitat, durant el segon trimestre, hem recollit tota la informació sobre el projecte i hem preparat una vintena de quadres per explicar en una exposició què fem els ecodelegats de l'escola els Arcs i en què consisteix "la taca d'oli". El passat 6 d’abril vam inaugurar l’exposició que ha estat penjada fins el passat 25 d'abril. Durant aquest temps, tots els alumnes de l’escola, amb la seva tutoria, han pogut passar per l’exposició fent una visita guiada a càrrec del seu ecodelegat.

Estem molt contents de la feina feta. Gràcies a tots els que ens hi heu ajudat!”

 N276 06 Arcs taca 2 intern bo