Seguim compromesos amb el clima

El passat 28 d'abril va tenir lloc la darrera sessió de treball per desenvolupar els 9 projectes del Compromís de Barcelona pel Clima. El 17 de juny els equips presentaran la seva tasca a la jornada Fem Xarxing.

 

Durant prop de 2 mesos, des del 9 de març fins al 28 d’abril, un conjunt d’organitzacions de la xarxa B+S s’han reunit periòdicament per treballar en els 9 projectes sorgits del Compromís Barcelona pel Clima, que va veure la llum fruit d’un procés de treball que va tenir lloc a la tardor de 2015.

El Centre Cívic Convent Sant Agustí ha estat el lloc de trobada de les quatre sessions d’aquest procés.

- La primera sessió (9 març) va ser la presentació del procés i l’explicació del desplegament de grups de treball i equips de projecte per contribuir a l’acció a favor de la sostenibilitat a Barcelona. Es van establir els primers contactes entre els integrants i es va crear un debat sobre les expectatives del procés.

- La 1a sessió de treball (7 abril) tenia l’objectiu d’arribar a acords sobre el contingut i descripció de cada projecte. Es va proposar una eina de treball per definir i planificar els projectes, el model CANVAS, i una metodologia “en Beta” que permet la millora contínua dels projectes, tot aplicant-hi els acords sorgits a cada sessió. Per això, també es va facilitar una plataforma virtual “wiki” en la qual es troba tota la informació del procés i un espai de debat per als participants.

- La 2a sessió de treball (14 abril) va ser un treball d’aprofundiment sobre alguns aspectes dels projectes i un intercanvi d’aportacions entre equips de projecte per trobar fortaleses, mancances, compartir informació d’utilitat per al desenvolupament del projectes, etc.

- La 3a sessió de treball (28 d’abril) va servir per avançar en la definició del projecte i per treballar el sistema d’informació, que permetrà avaluar l’impacte del mateix. Es van recollir valoracions del procés i es van concretar els passos a seguir per al desenvolupament dels projectes.

Durant les properes setmanes, cada equip s’organitzarà de forma autònoma –amb el suport de la Secretaria B+S- amb la finalitat d’avançar en la definició dels projectes i presentar-los a la jornada de networking Fem Xarxing del proper divendres 17 de juny, al Born Centre Cultural. Hi esteu tots/es convidats a fer-hi aportacions de millora!

Consulteu la crònica de la sessió de presentació.