Les Escoles + Sostenibles s'uneixen al Dia Sense Cotxes

El dijous 22 de setembre, Barcelona va celebrar el Dia Sense Cotxes en el qual hi van realitzar les seves activitats 17 centres de la xarxa amb l’objectiu de mostrar com pot ser una ciutat diferent.
 

Es van realitzar un total de 54 talls de carrers a tots els districtes de la ciutat, en els què escoles, biblioteques, casals, centres cívics i equipaments esportius van dur a terme diverses activitats al llarg de tota la jornada. Alhora es van tallar dues vies principals, a Via Laietana i a Gran de Gràcia, on es va restringir el pas al vehicle privat prioritzant el pas del transport públic.

Les dades registrades indiquen que durant el Dia Sense Cotxes el trànsit amb vehicle privat es va reduir en un 6,1%, l’equivalent a 125.000 desplaçaments, mentre que es va incrementar l’ús del transport públic i de la bici. Com a conseqüència, la ciutat va veure com es produïa una reducció de la contaminació atmosfèrica.

17 centres educatius de la xarxa van posar el seu granet de sorra organitzant diverses activitats als carrers més pròxims. A continuació us expliquen la seva experiència:
 

Escola Vedruna Gràcia

Escola Sant Josep Oriol

Col·legi Amor de Dios

Escola Lavínia

Escola Dolors Montserdà

Escola d’EE La Sagrera

Escola Nausica

Escola Reina Violant

Escola Auró

Escola Guinardó

   

El Dia sense Cotxes s'emmarcava dins de la Setmana de la mobilitat sostenible, que enguany es va celebrar entre el 16 i 22 de setembre. Algunes escoles van realitzar activitats també per celebrar aquestes jornades, com per exemple l'Escola Nostra Senyora de Lurdes, que aquí ens expliquen el que van fer.