Treballem en comunitat

Gràcies al programa internacional “Global Scholars”, l’alumnat de l’escola Víctor Català participa en un projecte comunitari per mitigar els efectes del canvi climàtic.
 

Els nens i nenes de sisè de l’escola Víctor Català van participar durant el curs 2015-16 en un projecte internacional anomenat “Global Scholars”, que connecta a estudiants d’entre 10 i 13 anys d’escoles de tot el món. A continuació us deixem amb les impressions de l’alumnat i la comunitat educativa d’aquesta escola que ens explicaran aquest projecte:

“Des de l’àrea de llengua anglesa vàrem estudiar com fer la nostra ciutat més sostenible i ho vàrem compartir a la digital classroom.Va ser una experiència molt enriquidora on vàrem aprendre, treballant amb altres ciutats, com el canvi climàtic està afectant arreu del món. Va ser un treball molt ampli que va anar des del càlcul de l’efecte de les nostres activitats diàries sobre el canvi climàtic fins a com ens afectarà l’augment de població, passant pel disseny de nous mitjans de transport sostenibles.

De tota aquesta feina en va sorgir un “Action Community Project”, un projecte dissenyat conjuntament amb les persones i institucions del nostre entorn. Aquest consistia en l’estudi i la millora dels espais verds que tenim al voltant de la nostra escola. Per fer-ho vàrem treballar conjuntament amb el Casal d’avis de Prosperitat i vàrem visitar diferents horts urbans del nostre entorn. Aquesta experiència ens va servir per adonar-nos de la gran importància dels espais verds i va millorar la percepció de l’alumnat respecte el nostre hort escolar. Tant és així que alguns nois i noies han decidit iniciar un petit hort urbà a casa seva.