Compartim les nostres Ecoidees

Un innovador tauler virtual recull les idees per a la reutilització de materials de l’alumnat del Centre d’Educació Especial Pont del Dragó.

Amb el pas del temps noves idees sorgeixen dels centres escolars, en les quals s’aprofita la tecnologia per a fer projectes compartits. En el cas del Centre d’Educació Especial Pont del Dragó, han aprofitat la plataforma Padlet per construir un espai online per compartir les seves “Ecoidees”, totes elles amb l’objectiu de donar una segona vida a diversos materials que es troben al centre. Tot seguit descobrim els detalls d’aquesta interessant iniciativa de la mà de la comunitat educativa del centre:

“El passat dia 28 d’octubre vàrem celebrar a l’escola una trobada d’intercanvi d’idees sobre reutilització de materials que vam batejar com a “Ecoidees”. Un parell de setmanes abans vàrem contactar amb totes les famílies, l’alumnat i els professionals de l’escola per demanar si volien explicar les seves bones pràctiques en aquest terreny.

Cada idea s'explicà en uns 5 minuts i tots els participants van mostrar els resultats. Van exposar pas a pas com fer les seves propostes i ens van escriure també una petita fitxa recollint el procés i els materials que fan servir. Més d’una desena de persones van mostrar les seves creacions a la sala polivalent on tot l’alumnat va escoltar amb atenció i aplaudir en algun cas.

Al tauler virtual padlet  vàrem recollir totes les informacions de la jornada per compartir-les. Vam aprofitar la trobada també per recordar com reciclem a l’escola i repartir els embolcalls reutilitzables a l’alumnat de primer.

En un futur ens plantegem repetir l’activitat convidant a persones externes a l’escola que també reciclen materials i objectes.”