Butlletí Notícies 289

Dijous, 9 febrer, 2017

Sssplau, horari recollida de plantes, taller d'art i reutilització de l'escola Mercè Rodoreda, compostatge al Col·legi Santa Dorotea, els reportes de l'hort comunitari de l'Institut Fort Pius, nous recursos d'enjardinament i de pol·linitzadors.

Analitzem el soroll dins i fora el centre

Enguany l’Sssplau compta amb la participació de 32 centres. Alguns fan una diagnosi per primera vegada del soroll de la seva escola, i d’altres analitzen el seu entorn per aportar dades al mapa estratègic de soroll de Barcelona.

Quan es recullen les plantes?

El període per anar a buscar les diverses espècies vegetals d’aquest curs serà del 6 al 24 de març. La setmana que ve rebreu un correu electrònic indicant el dia i l'hora de recollida.

L'art de la reutilització

El taller RecuperArt activa la creativitat i la imaginació de l’alumnat de l’escola Mercè Rodoreda que reutilitza residus per a crear elements didàctics i de joc.

La vivència del compostatge

Quin ha estat el procés? Com s'han superat els reptes? Esbrineu-ne les respostes de la mà de l’alumnat del Col·legi Santa Dorotea, que ha instal·lat un compostador per l’hort del seu pati.

Els reporters de l'hort comunitari

Cada setmana un alumne de l’Institut Fort Pius farà una notícia sobre les sessions del projecte d’aprenentatge - servei a l’hort comunitari de Fort Pienc. Descobriu la primera!

Nous recursos d’enjardinament

Des del Servei de Documentació us presentem el nou recull de recursos d’enjardinament i la Guia de bones pràctiques en jardineria per afavorir la biodiversitat.

Us invitem...

...a cercar al Diccionari de Gestió Ambiental del TERMCAT, a fer un cop d’ull a les bases de les subvencions per estades als equipaments pedagògics dels parcs naturals, a apuntar-vos a les activitats “L’entorn com a recurs” i a inscriure-us a la formació Same World de justícia ambiental, canvi climàtic i migracions.

Pol·linitzadors urbans. Tallers de construcció d'hotels d'abelles

Des de l'Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona, en col·laboració amb Espais Verds i Bcn E+S, s’ofereix l'oportunitat a les escoles de fer uns tallers per construir i instal·lar 10 hotels d’abelles en 10 parcs/jardins públics, un a cada districte.