Pol·linitzadors urbans. Tallers de construcció d'hotels d'abelles

Des de l'Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona, en col·laboració amb Espais Verds i Bcn E+S, s’ofereix l'oportunitat a les escoles de fer uns tallers per construir i instal·lar 10 hotels d’abelles en 10 parcs/jardins públics, un a cada districte.


Aquest curs seguim fent difusió a les escoles de les actuacions que es porten a terme a Barcelona en el marc del Pla del Verd i la Biodiversitat 2012-2020, per tal de tenir eines i idees per seguir millorant també els patis i jardins de les escoles i instituts.

Enguany, de la col·laboració entre l'Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona (OPAB, que actualment gestiona les abelles urbanes com a part de la seves competències) i Espais Verds, i Bcn Escoles + Sostenibles, ha sorgit l’oportunitat de construir i instal·lar uns hotels d’abelles en un parc/jardí de cada districte, 10 en total.

Proposta de tallers:

Aquí trobareu més informació sobre els tallers d'hotels d'abelles

 

Documentació addicional sobre millora de la biodiversitat:
 

-Projecció de la sessió de formació del dia 26 de gener de 2016, sobre pol·linitzadors urbans.

-Recursos sobre fauna pol·linitzadora (Butlletí 273)

-Pla del Verd i la Biodiversitat. Document marc de les actuacions en espais púbics.

-Guia de bones pràctiques de jardineria. Nou recurs. Es tracta d’un instrument tècnic per a la difusió de bones pràctiques que ajudin a mantenir espais verds de qualitat treballant-ne, sobretot, l’estructura amb l’objectiu que millorin la seva condició d’hàbitat. Les propostes que conté poden ser aplicables tant en l’àmbit públic com privat.

-Guia de plantes del projecte d'horts verticals. Inclou la majoria de les espècies que facilitem des del programa a les escoles, i incorpora informació sobre pol·linitzadors, entre altres.


Notícia sobre la problemàtica de les abelles:

- Article de Greenpeace "Milions d'abelles moren en massa a Múrcia"

 

Millones de abejas mueren en masa en Murcia