Butlletí Notícies 297

Dijous, 1 juny, 2017

Tota la informació que necessites saber per l'acte de cloenda, noves subvecions i projectes, activitats pel 5 de juny (Dia del Medi Ambient), aprofitament de l'excedent alimentari, indfulness: una pràctica oberta i no-excloent, recursos per crear una escola més verda, arriba la setmana de l'energia i nous recursos per a les escoles.

S'encén la flama sostenible!

Més de 80 centres es preparen per gaudir d'una jornada memorable durant la qual es presentarà la cançó de les Escoles + Sostenibles. Enguany s’encendrà l’espurna del canvi, la revolució de les escoles sostenibles ha començat!

Pròxims passos durant el mes de juny

El dia 8 de juny tindreu disponible el nou editor a través del qual podreu presentar els vostres projectes. Consulteu les dates i tota la informació sobre la sol·licitud de subvencions, la memòria i les justificacions.

Anoteu al calendari: 5 de juny, Dia del Medi Ambient

Aquest dilluns celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient. Per això  us recomanem algunes de les activitats que es realitzaran.

Educació emocional amb “mindfulness”

L’Escola Mercè Rodoreda treballa la gestió de les emocions a través de la tècnica “mindfulness”, que té per objectiu millorar les relacions entre les persones, l’entorn escolar i el barri.

L'escola Sant Josep Oriol es tenyeix de verd

L’escola Sant Josep Oriol va presentar les comissions de representats que es coordinaran per tirar endavant el projecte Escoles + Sostenibles de forma participativa: la Comissió Verda, la Comissió Escarola i l’Eskamot Verd.

És sostenible el teu centre?

L'alumnat de l’Institut Narcís Monturiol ha realitzat una Ecoauditoria per calcular la qualitat ambiental de l'escola i es planteja línies d'acció per esbrinar com millorar-la.

Recursos per crear una escola més verda

L’Ajuntament ha definit el “Programa d’Impuls a la Infraestructura Verda Urbana”, una mesura de govern que pretén millorar la qualitat de vida de la ciutadania a partir de l’increment del verd a la ciutat. Us presentem alguns consells i documents que us poden servir per renaturalitzar els vostres centres!

Una setmana amb molta energia

La maleta de l’energia, el Com Funciona Barcelona i les activitats coorganitzades per diverses entitats i equipaments de Barcelona són les iniciatives que us proposem del 19 al 25 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia 2017.

Us invitem...

...a presentar-vos al Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, a participar en la Festa de la bicicleta 2017, a consultar el nou web del Departament Barcelona Ciutat educadora, a assistir a una sessió informativa de les Superilles, a participar en la jornada de Consells de Ciutat, i a assistir a la presentació del llibre "Educació Ambiental. D'on venim, cap a on anem?".