Butlletí Notícies 298

Dijous, 15 juny, 2017

Crònica de la cloenda d'Escoles + Sostenibles, noves subvecions i projectes, el tancament del curs de les microxarxes, et convidem a participar a la convenció de l'equador del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, la jornada de 'Let’s Clean Up Europe!', els nous hotels d'insectes, experiències relacionades amb les basses escolars, i recomanacions del Servei de Documentació.

El nou combustible, l’escola sostenible!

El passat dimarts 13 de juny prop de 600 persones van assistir a l'acte de cloenda multitudinari amb intercanvis d’experiències, tallers, una manifestació i l’esperada estrena de la cançó de les Escoles + Sostenibles “El nou combustible”.

Novetats: l'editor de projectes i les subvencions

Ja teniu disponible el nou editor per presentar els vostres projectes d'aquest curs. És important que consulteu també les novetats i les dates sobre la convocatòria de subvencions.

El tancament del curs de les microxarxes

Després d’un curs intens, arribem a juny amb ganes de compartir tot allò que ha passat en els centres: experiències, dificultats, resultats, accions... Aquestes són les impressions de l’Sssplau, Ens ho mengem tot, Embolcalls + Sostenibles i Pla de Prevenció de Residus.

Impliqueu-vos per la sostenibilitat!

Enguany es compleixen 5 anys del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 i ho celebrarem amb diferents actes abans d’acabar l’any. Esteu convidats i convidades a assistir-hi i a participar en els grups de treball de la Convenció 2017!

Netejant Barcelona des de les escoles

Els dies 12, 13 i 14 de maig va tenir lloc el Let’s Clean-up Europe!, una jornada de treball i conscienciació a nivell Europeu per fer accions concretes per eliminar els residus dels espais naturals.

Noves llars per als insectes

Les escoles Auró i Els Xiprers donen la benvinguda a uns nous hotels d'insectes. Ambdues escoles han apostat per incloure'n un al seu pati i poder fer el seguiment de la seva colonització de ben a prop, a més, l'escola Auró ha contribuït en el projecte de l'espai biodiversitat del Parc de Joan Miró.

Aposteu per les basses a l’escola!

Amb les basses escolars aconseguim una millora estructural per a la biodiversitat urbana alhora que introduïm una oportunitat per a l’experimentació en ciències. Us presentem les experiències de l'Escola Font d'en Fargas i de l'Institut Lluís Vives perquè us animeu a iniciar aquest projecte als vostres centres.

Recursos per a festes + sostenibles

Amb el final de curs arriben moltes festes i celebracions als centres. Us proposem un seguit de recursos per a reduir al màxim els impactes econòmics, socials i ambientals. 

El Servei de Documentació recomana...

El llibre “La educación transforma vidas” publicat per la UNESCO i les receptes de “Cocina comprometida por el clima” pensades per disminuir la nostra petjada de carboni.

Us invitem...

...a presentar la vostra candidatura als premis Huertos Educativos Ecológicos i Participa a l'Escola, a participar en la setmana de l’energia i en les sessions del programa d’accions de Residu Zero, a assistir a la II Trobada Catalana d’Escoles Bressol i a un taller d'educació ambiental i participativa comunitària.