El Servei de Documentació recomana...

Ja podeu consultar el llibre “La educación transforma vidas” publicat per la UNESCO i les receptes de “Cocina comprometida por el clima” pensades per disminuir la nostra petjada de carboni.

La educación transforma vidas [en línia]. París: Organización de las Naciones Unidas para la Educación, la Ciencia y la Cultura, 2017 [consulta: 12-06-2017]. Disponible a: http://unesdoc.unesco.org/images/0024/002472/247234s.pdf#xml=http://www.unesco.org/ulis/cgi-bin/ulis.pl?database=&set=00591575C6_1_440&hits_rec=5&hits_lng=spa.

Lectura divulgativa publicada per la UNESCO en la qual es presenta l’agenda Educació 2030, que aspira a aconseguir el compromís mundial del moviment ‘Educació per a tothom’ de garantir  l’educació bàsica per a totes les persones. Recull breus i impactants dades com són els reptes de l’educació en el món i les 10 metes del 4rt Objectiu de Desenvolupament Sostenible, que consisteix en garantir una educació inclusiva i equitativa de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge permanent per a tothom.

Cocina comprometida por el clima [en línia]: cambiar nuestra dieta es la mejor receta para reducir la huella de carbono / Colectivo de Educación Ambiental. Zaragoza: ECODES, Fundación Biodiversidad, 2016 [consulta: 07-06-2017]. Disponible a:  http://ecodes.org/component/option,com_phocadownload/Itemid,340/download,292/id,13/view,category/.

Guia que busca sensibilitzar sobre com posar en pràctica una alimentació que suposi una reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en totes les fases de la cadena alimentària (producció, transformació, distribució, etc.). Recull receptes tradicionals analitzant la petjada de carboni de cadascuna, i les receptes guanyadores del concurs de ‘Cocina comprometida por el clima.