Noves llars per als insectes

Les escoles Auró i Els Xiprers donen la benvinguda a uns nous hotels d'insectes. Ambdues escoles han apostat per incloure'n un al seu pati i poder fer el seguiment de la seva colonització de ben a prop, a més, l'escola Auró ha contribuït en el projecte de l'espai biodiversitat del Parc de Joan Miró.

 

Així és com l’Alumnat de 4t de l’Escola Auró ho va viure:

“El passat 31 de maig vam anar al parc de Joan Miró, a l’Eixample de Barcelona, a inaugurar l’hotel per a abelles solitàries que havíem construït a l’escola (+ INFO).

Vam estar a l’espai de la biodiversitat, ple de plantes amb flors i amb moltes abelles i altres insectes. Vam aprendre moltes coses, com que les abelles si no els fas res no et piquen i que si et piquen es moren, això ens va fer una mica de pena però la natura és així. Que els colors clars: blanc, blau cel... són els que més les atreuen però si portes una samarreta d’aquests colors i et ve una abella el millor és quedar-te quiet.També vam aprendre que sense els pol·linitzadors com les abelles, les vespes, els borinots o les papallones, ens quedaríem sense menjar. I que per culpa de la contaminació i els insecticides s’estan extingint. Per això és important que a les grans ciutats creem espais verds i posem nius per a que puguin fer les seves postes i es puguin reproduir.

A l’escola també vam fer un mini hotel per als insectes que vulguin fer-hi niu. L’hem instal·lat a l’hort vertical que tenim al terrat i que hem estat cuidant durant el curs. Durant uns dies vam preparar l’apartament: vam polir les parets de la caixa de fusta, la vam envernissar per a que no es fes malbé amb la pluja, vam enganxar canyes, palets prims i gruixuts, pinyes, tacs de fusta... Va quedar molt xulo! A veure si tenim sort i podem veure com surten abelles d’allà dins.

La mateixa notícia va ser publicada la setmana passada per l’Ajuntament. S’hi explica el projecte.”

> Consulteu la notícia
 

 

I aquesta ha estat l’experiència de l’Escola Els Xiprers:

"Aquest any l'escola Els Xiprers ha fet 50 anys i, entre els molts regals que ha rebut, la classe de Les Llunes (P3) li vam voler fer un Hotel d'Insectes per oferir un refugi i un indret on pondre ous a molts "bitxos" que tenim al voltant del nostre centre.

Vam conversar sobre els insectes i perquè són importants, ens vam informar de com fer hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat i vam estar parlant de com voldríem que fos la nostra caseta de "bitxos". Amb fustetes, vam anar fent dissenys fins que vam escollir el que més ens va agradar, i després vam dibuixar com la imaginàvem. Com que nosaltres sols no la podíem fer, vam demanar ajuda als nostres pares i mares. I ens van dir que sí! Vam entusiasmar-nos!

Vam demanar que ens ajudessin a recopilar fustes, canyes, palla, maons, escorça, pinyes, branquetes, etc. Nosaltres vam sortir al bosc a collir pinyes i pals i tot el material l'anàvem guardant a la classe. Vam organitzar una jornada de dissabte matí per clavar les fustes amb claus i martells i fer l'estructura de la caseta. Treballant junts vam fer molta feina! I la vam col·locar al costat del jardí de papallones. I nosaltres vam omplir totes les habitacions amb la palla, el fang, les canyes, les pinyes, els troncs i les branquetes.

L'hotel d'insectes va estar un èxit i a tots els nens i nenes de l'escola, mestres i monitors els va agradar molt. De fet, durant tot el procés, vam rebre visites d'alumnat d'altres classes molt interessats i encuriosits pel projecte. Ens van portar coses i ens van oferir el seu saber o el de les seves famílies.

Ens ho vam passar molt bé i ara ja hem començat a veure insectes que hi han anat a viure!"