Els Objectius del Desenvolupament Sostenible a l'aula

Us presentem una publicació i diverses activitats per tractar els 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides sobre creixement econòmic, inclusió social i protecció del medi ambient.

 

“Transformar el nostre món: l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible" és el nom oficial d’aquests objectius internacionals creats per les Nacions Unides. N’hi ha 17 i contenen 169 metes específiques de temes relacionats amb la pobresa, la fam, la igualtat de gènere, la biodiversitat, l’acció pel clima, la pau etc.

Aquests objectius estan estretament lligats als objectius del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, el document full de ruta de la ciutat de Barcelona i del programa Escoles + Sostenibles.
 

> Quina relació tenen els ODS amb els objectius del Compromís?

 


RECURSOS PER TRACTAR ELS ODS A L'AULA
 
   
Educació per als Objectius de Desenvolupament Sostenible
Objectius d'aprenentatge 
Activitats campanya de la Diputació per promoure els ODS
 
Aquesta publicació de la UNESCO és un recurs en el qual es posen exemples de cada un dels objectius i com tractar-los a l’aula. L'educació té el seu propi objectiu específic, el número 4, en el qual es proposa "Garantir una educació inclusiva, quitativa i de qualitat i promoure oportunitats d'aprenentatge durant tota la vida i per tots i totes".

Des de la Diputació de Barcelona, enguany s’ha fet una campanya per promoure i donar a conèixer els Objectius del Desenvolupament Sostenible a les escoles. S’han repartit 75.000 agendes escolars i 6.700 calendaris escolar a 114 municipis. D’entre aquestes accions, volem destacar les activitats que apareixen al web, totes elles relacionades amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible.

> Consulta la publicació 

> Ja les podeu consultar i utilitzar-les a l’aula per tractar els ODS!