Activitats en una ciutat sense fums

Les escoles sostenibles es bolquen amb el Dia Sense Cotxes. Durant el 22 de setembre, un total de 27 centres del programa hi van participar i van organitzar tallers i activitats ben originals al carrer. Descobriu les seves experiències!
 

El divendres 22 de setembre es va celebrar el Dia Sense Cotxes en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Durant la jornada es van dur a terme 76 talls de carrer donant pas a més d’un centenar d’activitats organitzades per entitats, centres educatius, etc. En total van participar-hi uns 8.000 infants i joves, més els docents de 29 centres educatius (27 del programa Bcn Escoles+Sostenibles). Com a novetat, destaquem les activitats realitzades a la cruïlla dels carrers  Borrell i Tamarit, l’anomenada “Cruïlla per la Qualitat de l’Aire”, espai on es va tallar el trànsit per mostrar com seria si no hi circulessin vehicles motoritzats. Entre les activitats que es van realitzar es va presentar la nova “Guia pedagògica i la maleta de recursos sobre la qualitat de l’aire i la mobilitat”. Les dades obtingudes mostren una reducció del trànsit amb vehicle privat d’un 6,2%, l’equivalent a 128.000 desplaçaments mentre que es va incrementar l’ús del metro en un 3% i els desplaçaments en Bicing en un 19%.

A continuació us deixem les experiències d’alguns dels centres que hi van participar:
 

Escola Lurdes Escola Lavínia FEDAC Amílcar Escola Nabí

Aquest curs, després d’assistir a les xerrades informatives de Bcn E+S sobre el Dia Sense Cotxes, vam decidir engegar una nova acció i participar en aquesta jornada sota el lema comú “Mobilitza’t per un aire més net”. Al llarg del dia vam organitzar diferents activitats al carrer...segueix llegint (pdf).

El passat divendres 22 de setembre vam organitzar diferents activitats al carrer per celebrar el Dia sense cotxes. Els infants van poder gaudir d'un circuit de bicicletes on hi havia senyals de trànsit i també van actuar com a vianants. Alhora  l'escola fa seu el carrer organitzant diversos jocs tradicionals i esportius.

Com a cloenda de la Setmana de la Mobilitat Sostenible Segura 2017, el divendres 22 de setembre vam celebrar a l’escola FEDAC - Amílcar el Dia Sense Cotxes de Barcelona, preparada per l’AMPA i l’escola conjuntament. Durant aquesta jornada es va tallar el trànsit....segueix llegint (Pdf).

El passat 22 de setembre, l'escola Nabí de Vallvidrera es va sumar al Dia Sense Cotxes a Barcelona, dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i dins el programa d'Escoles + Sostenibles del qual en forma part. Per preparar aquell dia, es va explicar a l’alumnat dels diferents cursos la importància...segueix llegint (Pdf).

       
       
Escola Àngel Garriga Escola Pia Nostra Senyora Escola Pia Sant Antoni Reina Violant

Des de l'escola Àngels Garriga vam participar tallant el carrer Gallecs de les 7.00 del matí fins a les 19.00h. Vam organitzar activitats lúdiques, jocs, taller de xapes, biblioteca al carrer, malabars, etc. i un camí dels sentits...El camí dels sentits, un recorregut en el qual van experimentar les sensacions de caminar...segueix llegint
 
Vam sortir al Passeig de Gràcia i allà hi havia tallers organitzats  per professorat i alumnat de batxillerat. Hi havia diversos tallers com ballar el “txa-txa-txa”, fer percussió corporal, tocar el caixó, fer bombolles de sabó i escriure desitjos respecte el medi ambient. Una part de l’alumnat van prendre mesures del so ambiental amb els quals podrem fer...segueix llegint (Pdf)
 
L’alumnat del Grup Verd de 6è Primària amb la Mar Giménez, van participar al taller Unitat mòbil de qualitat de l'aire dins de la jornada del Dia Sense Cotxes. Al migdia un grup de mestres i professorat de l'escola van participar a la presentació de la nova maleta i guia sobre Mobilitat Sostenible; un nou recurs que des del programa Bcn E+S s'ofereix.
 
Enguany, la comissió de camí escolar, juntament amb el claustre, hem participat, activament a la Setmana de la Mobilitat i al Dia Sense Cotxes. L’escola es va eixamplar i els carrers dels voltants es van convertir en aules, en camps d’esports, en espais artístics i en sales de dansa...seguir llegint.

 

> Consulteu el reportatge de l’INFO K

> Consulta el vídeo de la jornada

> Consulta el vídeo de la jornada

 

       
  Escola Orlandai    

 


   

 

Avui a l'escola Orlandai hem sortit al carrer a gaudir d'un dia sense cotxes. Hem tallat el carrer i l'hem fet nostre. Ho hem passat molt bé. Hem jugat amb els nostres amics i companys…segueix llegint.