L’escola Joan Baptista celebra 130 anys

El centre organitza una festa al carrer oberta a tot el barri per festejar els 130 anys en la qual s’hi va poder veure una mostra de totes les iniciatives que s’ofereixen des de la Fàbrica del Sol.

El passat 29 de setembre l'Escola Joan Baptista va celebrar els seus 130 anys, i com que ja fa 17 cursos que participen al programa d’Escoles + Sostenibles, també ho van voler mostrar a les famílies i al barri: van muntar una exposició de fotografies sobre les moltíssimes activitats i treballs a l’aula que es fan al llarg del curs per dur endavant el seu projecte de sostenibilitat a l’escola “Llegir, pensar i jugar en verd”. La van exposar en una carpa al carrer Balboa, i ens van demanar a l’equip d’Escoles+Sostenibles de fer-hi alguns tallers sobre sostenibilitat per a tothom. Així doncs, al llarg de tota la tarda els diferents equips que conviuen a la Fàbrica del Sol van desenvolupar una petita mostra dels serveis que s'ofereixen als diversos col·lectius:

 

A les Escoles + Sostenibles ens va representar la mateixa escola Sant Joan Baptista amb la seva exposició. Des de Ciutadania + Sostenible / La Fàbrica del Sol es van oferir un parell de jocs per repensar la sostenibilitat urbana: un sobre mobilitat, contaminació ambiental i salut, i l’altre, un joc de rol sobre participació en les decisions públiques. Les Entitats i Empreses + Sostenibles i Comerç + Sostenible es van aportar unes bosses de roba per anar a comprar i no fer servir més bosses de plàstic, que petits i grans van estampar amb les icones del mapa B+S. Esperem veure properament el veïnat de la Barceloneta fent-ne ús.
El Mapa Barcelona + Sostenible es podia consultar en una tauleta, alhora que s'explicava el significat de les icones principals que s’estampaven a les bosses d’anar a comprar. L'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol va ensenyar una impressora 3D amb la que es van fabricar alguns tampons amb les icones del mapa B+S. Des del Servei de Documentació d'Educació Ambiental es va posar a l’abast del públic uns quants contes i llibres de la maleta de l’aigua.

 

D’aquesta manera, mostrant-nos de manera coordinada i conjunta, esperem haver explicat millor el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat que és el marc de treball i de referència de la xarxa Barcelona +Sostenible.

Per molts anys!