Els Eskamots en acció a la Fàbrica del Sol

Durant la jornada de portes obertes, 40 alumnes de cinc centres de la xarxa van animar a les persones assistents a participar en les activitats i van retransmetre l’esdeveniment a través de les xarxes socials. Voleu saber com ho van viure?
 

La jornada de portes obertes de la nova Fàbrica del Sol, celebrada el passat 28 de febrer, va tenir l’especial participació de l’alumnat i professorat d’Escoles + Sostenibles de 5 centres de la xarxa: Escola Antoni Brusi,  Institut Fort Pius, Col·legi Sant Ramón Nonat, Escola Sant Josep Oriol i Escola Pia Sant Antoni.

Un total de 40 alumnes i 7 professors/es van ser una part més de l’organització d’aquest esdeveniment i van contribuir que la gent que va assistir a la jornada s’ho passés d’allò més bé. Organitzats en grups d’Eskamots van dinamitzar tres activitats: l’skyline dels desitjos, el visitant més sostenible i els photocalls. Un altre grup d’alumnat va convertir-se en la “Premsa + Sostenible”, un grup de reporters/res que durant tot el dia van retransmetre tot el que passava a les xarxes socials i al blog.  

A l’Skyline dels desitjos es va aconseguir recollir gairebé 200 idees i propostes de la ciutadania, de les quals, la gran majoria anaven encaminades a millorar la mobilitat i la biodiversitat de la ciutat, seguides de la reducció dels residus i la millora del benestar de la ciutadania. Persones de totes les edats van escriure desitjos per una Barcelona més sostenible gràcies a la motivació dels Eskamots, que els animaven a compartir-los i penjar-los a l’Skyline. 

Per amenitzar la cua per entrar a visitar la nova Fàbrica del Sol, els Eskamots entretenien als assistents animant-los a fer-se fotografies amb els photocalls preparats per a l’ocasió i a compartir-les a les xarxes socials amb els hashtags #BcnSostenible #EscoleSostenibles #FabricaDelSol @premsa_sostenible. Paral·lelament, un altre grup estava decidit a trobar el Visitant + Sostenible. Per això, buscaven a persones per participar en un concurs, en el qual havien de respondre 5 preguntes sobre el grau de sostenibilitat de la seva vida quotidiana. La gran majoria de participants van treure bons resultats, que després es van plasmar amb unes targes verdes a l’”Arbre de la sostenibilitat”. 
 


Els reporters i reporteres van compartir les millors fotografies, els vídeos més curiosos i les dades més representatives de la jornada a les xarxes socials Instagram (@premsa_sostenible) i Twitter (@premsa_sost) i al blog Premsa + Sostenible. També es van encarregar de redactar la crònica de la jornada, que van preparar amb molta il·lusió i entusiasme, per llegir-la a la cloenda de l’acte. Unes paraules que van resumir tot l’esdeveniment d’una manera divertida i motivadora i que podeu veure en aquest vídeo:

 

La Premsa + Sostenible a la Fàbrica del Sol

 

Què va tenir més impacte a les xarxes socials durant la jornada? 

Us deixem un petit recull del que van preparar el grup dels Community Managers de la Premsa + Sostenible:

  La foto instagram que més va agradar.

El tweet més compartit.

 I el post al blog dels redactors/es amb més visitada:

 

 

PARAULES DE L'ALUMNAT I PROFESSORAT

Finalment volem compartir també algunes paraules que ens han fet arribar tant del professorat com l’alumnat que va participar:
 

“Des de l'Escola Pia Sant Antoni volem agrair que en actes com el de la (re-)inauguració de la Fàbrica del Sol se'ns convidi a l’alumnat i professorat, no només a participar-hi simplement, sinó a ser-ne uns actius col·laboradors. El fet que part de les diferents activitats programades pel diumenge les portessin a terme Eskamots verds de les escoles i el seguiment a les xarxes també es portés des de la Premsa+Sostenible en un format semblant de participació, fan d'aquest tipus d'acte, que podria ser molt institucional i formal, un acte molt més proper i fresc”

Oriol Batlle. Escola Pia Sant Antoni

“Gràcies per organitzar l'acte i per donar-nos l'oportunitat de participar-hi. Les noies van gaudir molt de la diada i van tornar disposades a animar els companys a fer el possible per preservar el medi ambient”

Mercè Gil, Institut Fort Pius

“Des de l’Escola volem felicitar a BCN Escoles + Sostenibles per l’èxit de la Jornada, per l’organització i el bon ambient que es va respirar durant tot el matí, els nens i les nenes es van sentir molt protagonistes, fins al punt que no van necessitar gaire seguiment per part nostra. Estem segurs que ha estat una experiència personal i social de gran valor per a ells i d’orgull per a nosaltres; com sempre ens vau fer sentir com a casa."

Isabel Estríngana, Escola Sant Josep Oriol
 

Va ser molt divertit compartir aquesta experiència amb altres escoles i eskamots. Vam treballar en diferents activitats sobre la sostenibilitat i vam conèixer la Fàbrica del Sol, que és un edifici intel·ligent i sostenible (té un ascensor que funciona amb energia solar)."

"Ens va sorprendre la quantitat de gent que va venir a la inauguració."

"Va estar molt bé tota l’organització i poder conèixer en persona la Janet Sanz."

"Ens van sorprendre molt els somnis que les persones van escriure a l’Skyline: eren uns desitjos molt sostenibles, tant dels nens i nenes com dels pares i avis."

"Ens va agradar molt la xocolatada, estava molt bona i calenteta, amb el fred que feia ens va anar molt bé, i la coca i les galetes boníssimes."

"Va ser molt bonic veure la cara de la gent que s’ho estava passant molt bé i com els nens i nenes es divertien fent les diferents activitats. "

"Va ser impressionant tot el que es va penjar a les xarxes socials."

"Per nosaltres va ser molt important que comptessin amb el nostre Eskamot per  a aquesta jornada."

"Ens va agradar molt animar la gent perquè siguin més sostenibles i participessin en les activitats."

"Conèixer nens i nenes d’altres escoles i de diferents edats i treballar tots junts per aconseguir que la gent passés una bona estona va ser molt engrescador."

"Ens ho vam passar tan bé que el temps se’ns va passar volant."

"Fer de reporters i dinamitzadors va ser una experiència única que no oblidarem mai."

Alumnat Escola Sant Josep Oriol

 

> Crònica de la jornada de portes obertes de la Fàbrica del Sol