Tendència positiva dels Indicadors de Sostenibilitat del 2016

Ja està disponible l’informe 2016 dels indicadors de sostenibilitat de la ciutat, dels quals un 79% milloren respecte al 2015. El document incorpora també 10 bones pràctiques dels membres de la xarxa.
 

L’Informe dels Indicadors de Sostenibilitat es formula d’acord amb els objectius i les línies d’actuació del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 i reflecteix el context socioeconòmic i ambiental actual de la ciutat. Volen ser un instrument de coneixement dels progressos de la ciutat des de la perspectiva del desenvolupament sostenible, atès que permeten recopilar de manera sintètica i global informació sobre els diferents àmbits d’activitat, tot detectant les principals dades i tendències. Enguany acaba de sortir publicat l'informe d'indicadors del 2016.

El 79% dels indicadors milloren respecte al 2015: un 87% tenen una tendència positiva, un 9% es mantenen estables i un 4% disminueixen.
 

> Web principal Indicadors 2016
> Web Informe 2016

 

Un recurs per a la comunitat educativa


Els centres membres de la xarxa Escoles + Sostenibles també contribueixen a la millora dels indicadors. L’objectiu número 9 del Compromís fa referència a l’educació i acció ciutadana (Pdf) i té una tendència continuada i global a la millora de la participació i desenvolupament de projectes d’educació ambiental als centres educatius de la ciutat.

Per tal d'utilitzar aquests indicadors com a recurs, us animem a fer un cop d’ull a l’apartat de bones pràctiques (columna dreta del web) on podeu trobar diverses experiències interessants com la del “Tinguem Cura del Planeta” (Pdf).

Totes les dades de l’informe us poden servir tant a alumnat com professorat per desenvolupar projectes que incloguin una diagnosi de l’estat de Barcelona en quant a sostenibilitat.