No malbaratar aliments? Oh, yeah!

La música és una eina fonamental per treballar amb els infants, especialment els més menuts. L'Escola Pare Poveda ens mostra el rap del seu alumnat en motiu de la setmana de les llenties.

Sabíeu que les llenties formen part de la nostra alimentació des del Neolític? El principal exportador de llenties mundial és el Canadà i la majoria de llenties que mengem provenen de conreus situats a La Meseta. Sabíeu que és un aliment ric en proteïnes però que, per produir un sol quilo, calen 3.887 litres d'aigua? Totes aquestes dades i molta més informació és tractada i coneguda pels centres que participen a la microxarxaEns ho mengem tot”.

Com a l'Escola Pare Poveda no volen malbaratar cap llentia, els més petits han pensat una música a ritme de rap per explicar tothom que no s'ha de llençar el menjar. Les balenes, les girafes, els lleons i els dofins ens canten en un vídeo el que en pensen de les llenties. En la setmana d'aquest aliment protagonista, amb 267 infants als menjador, han aconseguit reduir el malbaratament fins a un valor de només 0'56%. El valor més baix entre els 26 centres que participen a la microxarxa “Ens ho mengem tot”. Enhorabona!

 

 

A més a més, també volem convidar-vos a visitar el seu blog perquè és un bon exemple de difusió de les activitats contra el malbaratament per a la resta de la comunitat educativa. Hi trobareu dades relacionades amb un altre aliment protagonista: la mandarina.

Enhorabona per la feina ben feta!