Una BioBlitzBCN plena d'aprenentatges

Butlletí: 

Un total de 170 joves de diferents centres educatius de la xarxa gaudeixen de les activitats de la BioblitzBCN 2018 i descobreixen organismes com les sargantanes, els bruels, els marfulls i les molses estrellades.

El passat 20 d'abril, a l'Institut Botànic Històric de Barcelona, van aplegar-se diversos centres de la xarxa per gaudir d'un matí d'observació i identificació d'éssers vius en el marc de la BioBlitz Barcelona 2018. A través d'itineraris molt diversos, acompanyats d'experts i especialistes en diversos camps de la biodiversitat, l'alumnat participant va aprendre les metodologies que fan servir els científics per estudiar els ocells, les plantes, briòfits i alguns grups d'artròpodes.

El CEIR Arco Villarroel, els instituts Lluís Vives, Bosc de Montjuïc, Maria Espinalt i les escoles Pia Sant Antoni i Lleó XIII van aprendre sobre el comportament de les formigues, les adaptacions de les plantes i el seu ús etnobotànic, el món amagat de les molses o curiositats sobre els ocells que habiten amb nosaltres la ciutat. Alguns dels itineraris van comptar amb sessions d'anàlisi en laboratori amb lupes binoculars, amb les quals van poder admirar la bellesa amagada en els éssers vius més menuts que ens envolten.

L'activitat va despertar l'interès dels mitjans de comunicació i TV3 es va fer ressò al Telenotícies de l'endemà. Podeu veure la notícia resultant en aquest enllaç. En total van ser 170 alumnes de set centres educaitus d'Escoles + Sostenibles que van gaudir de 15 itineraris de biodiversitat d'entre una hora i quart i una hora i tres quarts cadascun. Alguns dels centres, van empalmar diversos itineraris i, així, van treure doble profit d'un matí farcit d'aprenentatges i descobertes. La BioBlitz ha servit per complementar les activitats dels projectes sobre biodiversitat (refugis d'insectes, catàleg botànic, hort aromàtic, jardins de papallones, caixes niu i menjadores d'ocells, jardins verticals, etc.) dels centres educatius de la xarxa.

Amb totes les descobertes fetes aquest dia amb els centres, més les dels del cap de setmana fetes amb la ciutadania, es publicaran els resultats en el futur i consistiran en un catàleg complet d'espècies, de tots els grups, d'aquest indret excepcional de la ciutat.