Com afecta la contaminació atmosfèrica als líquens?

Si us interessa la qualitat de l’aire del vostre centre, participeu en el “LinquenCity”, una nova iniciativa de ciència ciutadana.
 

El Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestal (CREAF) i l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) lideren el projecte LiquenCity a Barcelona, una iniciativa de ciència ciutadana que relaciona els líquens i la contaminació de l’aire. Si esteu interessats i interessades en endinsar-vos en un món fascinant com aquest, heu de saber que es busquen 10 centres educatius de Barcelona  d’ESO, batxillerat i formació professional que hi vulguin participar.

L’objectiu del LiquenCity és conèixer la qualitat de l’aire a través d’aquests organismes bioindicadors i sensibilitzar la comunitat dels efectes dels contaminants atmosfèrics. A través de la plataforma digital Natusfera, els grups d'estudiants aprendran a identificar líquens tant als centres com al seu entorn. Aprendreu a reconèixer algunes espècies de líquens bioindicadores de la netedat de l'aire. A més a més, els centres que s'inscriguin rebran del CREAF i l'ICM tallers, manuals i fitxes amb la metodologia i les claus per determinar les espècies de líquens urbans més comuns. Les observacions que els estudiants pugin a Natusfera seran revisades per un equip d’experts de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio-UB) que les validaran i informaran dels noms dels organismes penjats.

Si esteu interessats/des en participar i/o necessiteu més informació poseu-vos en contacte amb Pau Guzmán (p.guzman@creaf.uab.cat), tècnic de Natusfera i el CREAF.

 

Enllaços relacionats:

> Carta de presentació de LiquenCity
> Presentació LiquenCity