De l'hort a l'art

L'alumnat de l’Escola els Xiprers converteix un hort abandonat en una obra d’art. Es tracta d'un projecte transversal que també engloba diverses matèries com medi social, matemàtiques o llengua.

On abans hi havia un hort abandonat ara hi ha una obra d’art natura, una creació conceptual feta a la natura amb materials de l’entorn. En la iniciativa, dirigida per Land Art Associació Catalunya, alumnat d’Els Xiprers han representat antics camins i masies de Vallvidrera.

Durant quatre mesos, l’alumnat de 5è ha estat construint l’obra d’art natura ‘Camins’: espirals fetes de branques i fulles que representen camins de l’antic poble de Vallvidrera i cabanes fetes de troncs, les masies que l’habitaven, un treball en equip en què “el més important és veure com són capaços de cooperar i de buscar un objectiu comú i no un d’individual o competitiu”, explica Quirze Espí, tutor de 5è de l’Escola els Xiprers. És un projecte transversal que també ha englobat diverses matèries com medi social, matemàtiques o llengua.

    

Aquesta iniciativa ha recuperat un hort abandonat de Vallvidrera de 600 m². “Hem aconseguit fer paisatge, patrimoni, acció artística i que els nens prenguin consciència de totes aquestes coses”, explica Víctor Mata, president de Land Art Associació Catalunya, entitat formada per artistes d’art natura que reivindica la protecció del patrimoni cultural i natural.

El projecte ha estat possible gràcies al Consorci del Parc Natural de Collserola (membre de la xarxa Barcelona + Sostenible), la cooperativa Can Pujades i el centre d’acolliment de menors Mas Pins, que va desbrossar i netejar l’antic hort. Aquesta obra efímera es pot veure al camí de les Nespreres, entre el Mercat de Vallvidrera i el Centre Cívic Vázquez-Montalbán.

Enllaços relacionats:

> Veure notícia completa al web de Betevé