Els centres educatius, més a prop del comerç

Ja estan obertes les inscripcions per “El comerç a les escoles”, un programa per a educació infantil, primària, secundària, batxillerat, FP i PFI que promou el coneixement de l’entorn cultural, social i històric a través del comerç de proximitat. Teniu temps fins el 15 d’octubre!

La Direcció de Comerç de l’Àrea d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions internacionals, amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació, de l’Ajuntament de Barcelona impulsa el programa “El comerç i les escoles” que enguany comença un nou curs amb força. El programa ofereix als centres educatius l’oportunitat de conèixer i repensar el comerç de proximitat de la ciutat i elaborar criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

Comerços i escoles formen un binomi essencial als barris, com a elements creadors i vertebradors de la vida de la ciutat. Aquest binomi tan necessari és el que va impulsar aquest projecte educatiu, i el que l’ha fet bategar durant més de 10 anys. La iniciativa està adreçada a l’alumnat d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, FP i PFI.
 

Què ofereix?

- Visites guiades a botigues del barri i a comerços emblemàtics

- Premi Punt de llibre “El comerç i les escoles”

- Geoemblemàtics: ruta per descobrir els comerços emblemàtics
 

El seu objectiu és:

- Redescobrir la ciutat i conèixer el seu entorn cultural, social i històric mitjançant el comerç de barri.

- Valorar la diversitat dels comerços de l’entorn i els productes i serveis que aquests ofereixen

- Descobrir els diferents oficis que s’hi amaguen i despertar futures vocacions professionals entre l’alumnat

- Educar per consumir d’una manera activa, crítica i responsable i posar en valor la proximitat.

Recursos:

- S’ofereixen estudis de l’activitat comercial de Barcelona sobre els hàbits de consum de la nostra ciutat i una guia didàctica d’activitats per a l’alumnat d’educació primària, ESO i professorat.


Enllaços relacionats:

> Fulletó “El Comerç i les escoles 2018-2019”
> Web "El comerç i les escoles"