Les ganes de canviar el món tenen premi

El Col·legi Sant Ramon Nonat guanya el primer premi Blanquerna Impulsa per la iniciativa “L’Eskamot Verd i la Revolució verda” en la categoria d’àmbit educatiu. Moltes felicitats!

Blanquerna-URL ha creat els premis Blanquerna Impulsa, que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre els Objectius de desenvolupament Sostenible (els ODS) promoguts per l'ONU.
Cada edició dels premis estan dedicats a dos dels objectius, i, en aquesta primera edició, la fi de la pobresa i una energia assequible i no contaminant van ser els escollits. Les categories estaven relacionades amb projectes desenvolupats en l’àmbit de la comunicació, l'educació i la salut. D’entre els 25 centres educatius que es van presentar en aquesta primera edició, 9 en van resultar finalistes. Alumnat de 4t d'ESO, 1r o 2n de batxillerat o un cicle formatiu en qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o Balears podien presentar treballs i optar als premis.

En l'àmbit educatiu, els guanyadors del premi van ser "L'Eskamot Verd i la Revolució verda" del Col·legi Sant Ramon Nonat per les seves accions sostenibles en espais comuns de conscienciació ambiental promogudes i creades pel propi alumnat. El Col·legi Sant Ramon Nonat compta amb una assemblea verda i un delegat mediambiental a cada classe. L’Eskamot Verd és una comissió dinamitzadora que la formen alumnat de 2n a 4rt d’ESO que fa difusió de les accions dissenyades per l’assemblea.

El projecte guanyador, la Revolució Verda, va néixer fa dos anys quan l’assamblea verda es va reunir per dissenyar un dossier amb 30 accions que podia fer la ciutadania per contribuir a mitigar el canvi climàtic.

 

Enllaços relacionats:

> Notícia a "La Vanguardia"
> Tweet al compte de Blanquerna
> Blog de la Revolució Verda