Butlletí Notícies 326

Dijous, 22 novembre, 2018

Crònica del Congrés Nacional d'Educació Ambiental, tres instituts d'Escoles+Sostenibles inicien projectes per combatre el canvi climàtic, l'Escola Mare de Déu del Coll amplia les campanyes+sotenibles, l'hort de l'Instiut Barri Besós com a context per desnvolupar aprenentatges, recursos per a esdeveniments més sostenibles i Escolab: activitats sobre recerca, teconologia i innovació.

Teixint aliances per avançar en l’educació ambiental

Barcelona+Sostenible presenta alguns dels seus projectes al primer Congrés Nacional d’Educació Ambiental 2018. Alguns centres educatius de la xarxa d’Escoles+Sostenibles també han explicat les seves experiències més transversals i emblemàtiques.

Tres instituts d'Escoles+Sostenibles inicien projectes per combatre el canvi climàtic

Els instituts Quatre Cantons, Menéndez y Pelayo i Pau Claris inicien els seus projectes després de guanyar les “Subvencions pel clima” de l’Ajuntament. Els projectes es desenvolupen en col·laboració amb altres organitzacions de la xarxa Barcelona+Sostenible.

L’escola Mare de Déu del Coll amplia les campanyes + sostenibles

Les iniciatives inclouen tot l’alumnat de l'escola i se centren en conscienciar sobre l’alimentació saludable, la prevenció de residus i el reciclatge. Entre les propostes trobem el Fruits Day, el Pesa i pensa i l’Apilo.

La construcció d’un reg per a l’hort escolar: un exemple d’aprenentatge

La revista Aula de Secundària de l’editorial Graó va publicar en el seu últim número un estudi realitzat a l’Institut Barri Besòs per determinar si l’hort escolar pot esdevenir un bon context per desenvolupar aprenentatges, capacitats i actituds.

Recursos per a festes més sostenibles

Amb l’objectiu de reduir la generació de residus i fer els vostres esdeveniments d’allò més respectuosos amb l'entorn, teniu a la vostra disposició gots i vaixelles reutilitzables en préstec, així com un recull de guies amb consells per ambientalitzar les vostres festes.

Escolab: activitats sobre recerca, tecnologia i innovació

S’ofereixen més de 10.000 places d'activitats científiques gratuïtes per a l'alumnat d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Les propostes inclouen tant les ciències experimentals i la tecnologia com les ciències socials i les humanitats, entre moltes d'altres.

Us invitem

Les exposicions “Un món ofegat pel plàstic”, “Mirades del verd" i "Contaminants hormonals", tallers sobre consum responsable, jornades de voluntariat ambiental i de cooperació pagesa i menjadors ecològics, premis a l’ecoinnovació educativa i el taller “creem les nostres joguines” són les propostes que trobareu detallades en aquest apartat.