Butlletí notícies 331

Dijous, 7 març, 2019

Butlletí: intercanvi de centres de Barcelona i Albacete, Escola Respira, recursos pel Dia Internacional de la Dona i molt més!

Teixint llaços de sostenibilitat entre Albacete i Barcelona

L’Institut Quatre Cantons i l’Escola Grèvol acullen la comissió ambiental d’un institut de Casas-Ibáñez d’Albacete i realitzen un intercanvi d’experiències, en el marc de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Catalunya i d’Esenred.

Escola Respira, nou programa per millorar la qualitat de l'aire

El programa inclou vuit línies estratègiques, entre les quals es troben dues  propostes educatives: una microxarxa de qualitat de l’aire i una eco-auditoria al centre per mesurar els nivells de contaminació.

Ja podeu recollir les plantes

Tots aquells centres educatius que hagueu demanat les plantes, podeu passar a recollir-les entre l’11 i el 25 de març. Consulteu el dia exacte al correu electrònic que us hem enviat.

Les escoles de Barcelona es coordinen pel moviment Fridays4Future

Un total de 18 centres educatius barcelonins realitzaran el 15 de març diversos actes de suport al jovent europeu que reivindica millores en les polítiques ambientals

Difusió de recursos amb “Barris i acció”

L’Eskamot Verd de l’Institut Poeta Maragall elabora un reportatge audiovisual sobre projectes i iniciatives sostenibles del barri de l’Eixample: Enlaira’t, l’Aula Viva, Embolcalls+Sostenibles i Som Energia.

Accions per visibilitzar el malbaratament alimentari

La microxarxa "Ens ho mengem tot" ha estat la impulsora d’iniciatives per fomentar l’aprofitament dels aliments a l’Escola La Farigola de Vallcarca i al Col·legi Sant Ramon Nonat.

Recursos sobre educació i gènere

Us presentem un recull de recursos i activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona, en consonància amb l’Objectiu 5: Igualtat de gènere, dels 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Celebrem el Dia Mundial de l’aigua

Descobreix la Jornada “Aigua i Educació a Barcelona” i la visita guiada per a personal docent a La Fàbrica del Sol en el marc del Dia Mundial de l’Aigua.

Escoles lliures de mercuri

Economia circular, obsolescència programada i canvi climàtic són algunes de les temàtiques dels recursos educatius que s’ofereixen gratuïtament des d’aquest projecte impulsat per l’empresa Casio, membre de Barcelona+Sostenible.

Us invitem

L'esmorzar de mobilitat, la Setmana del Consum Responsable, el projecte BiblioLab Ciència - Ciutat Saludable, la jornada de mobilitat sostenible i la bicicletada són les convocatòries a les que us animem a participar.