Butlletí 332

Dijous, 21 març, 2019

Butlletí: refugis climàtics, participació al LiquenCity, Atles de la biodiversitat i molt més!

El centre com a refugi climàtic

Del 18 de març a l’1 d’abril de 2019, les escoles públiques d’infantil i primària es poden inscriure al programa “Adaptant escoles al canvi climàtic a través del blau, el verd i el gris” mitjançant la convocatòria unificada de programes, de la plataforma del Consorci d’Educació de Barcelona.

Descobrim els líquens de la ciutat

Un total de 12 centres del programa Escoles+Sostenibles han participat en el mostreig i seguiment d’aquests bioindicadors amb l’objectiu d’avaluar els canvis ambientals i els nivells de contaminació de la ciutat.

Què en sabem del riu Llobregat?

L’alumnat de 4t de primària de l’Escola Sant Gregori ha treballat l’aigua de manera interdisciplinària gràcies a l’estudi de camp d’aquest riu des del naixement fins a la desembocadura.

Buscant l'economia circular amb "Millor que Nou"

Aquesta campanya, oberta als centres educatius, ofereix diverses possibilitats per allargar la vida útil dels estris i materials amb la finalitat de reduir el consum i fomentar la reutilització.

Com podem conèixer la flora i la fauna de Barcelona?

L’Ajuntament de Barcelona publica l’Atles de la Biodiversitat, una eina digital a partir de la qual conèixer els arbres de la ciutat i els ocells nidificants.

Entrevista: Raül Ferrando

“El professorat cada cop s’anima més a treballar temes de sostenibilitat, sobretot a partir dels projectes. Abans fèiem servir la paraula “optativa” però ara ho tractem de manera transversal.” Raül Ferrando, professor de l’institut Barri Besós.

Us invitem

L’acte “Decidim l’energia que volem”, la festa de l’AiguArt i de la bici, el bioblitz del LiquenCity, un projecte de masoveria juvenil, organitzar una activitat del “Let’s Clean Up Europe!” i els resultats de la Segona Marató d’Estalvi Energètic són les activitats i novetats que us animem a consultar.