Un maig ple de biodiversitat

Butlletí: 

En commemoració del 22 de maig, Dia Mundial de la Biodiversitat, el Servei de Documentació d’Educació Ambiental recomana la guia per a docents i educadors ambientals “SOS polinizadores” i el manual “Diviértete con las plantas: Juegos, plantas musicales y manualidades”.

 

 

SOS polinizadores / Laura Jiménez, Clara Vignolo y Raquel Alsedo. Madrid: Consejo Superior de Investigaciones Científicas, 2018.

Guia per a docents i educadors ambientals, és una proposta d'activitats que s'integren dins el currículum escolar de Primària i Secundària, i que a més poden utilitzar-se en l'àmbit de l'educació no formal per part de professionals de l'educació ambiental.

La seva metodologia es basa en l'aprenentatge basat en l'experimentació, en què el pensament científic és l'eix vertebrador. A través d'aquesta forma de treball, l'alumnat aprèn a observar la natura, a formular-se preguntes i a dissenyar els mètodes per respondre-les, raonant i argumentant els resultats. A més, la guia pretén fomentar en el docent l'ús dels espais verds per a l'ensenyament de les ciències, promovent l'observació de la biodiversitat urbana i dels processos naturals.

> Consulta la guia "SOS polinizadores"

 

 

 

Diviértete con las plantas: Juegos, plantas musicales y manualidades / Alicia Cirujeda, Gabriel Pardo, Ana Isabel Marí, Joaquín Aibar y María León. Zaragoza: Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón (CITA), 2016.

Manual dirigit a totes les persones que tinguin curiositat per les plantes i vulguin passar una molt bona estona jugant, creant instruments musicals i elaborant treballs manuals amb canyes, fulles, llavors, arrels, etc. Cada proposta inclou fotografies que ajuden al desenvolupament de les activitats. També s'indica l'edat a partir de la qual es pot realitzar la proposta alhora que s'inclouen consells en anglès.

 

 

 

 

Podeu demanar aquests recursos en préstec al Servei de Documentació d'Educació Ambiental. Contacte: documentacioambiental@bcn.cat · 93 256 25 92. Passeig Salvat Papasseit,1 (La Fàbrica del Sol)