Entrevista: Oriol Batlle

Butlletí: 

“Cal valentia per fer canvis, de vegades la mandra i la ignorància fa que no fem tot allò que podríem per tenir cura del medi ambient”. Oriol Batlle, professor de l’Escola Pia Sant Antoni.​
 

Quin paper juga la sostenibilitat al teu centre?

Ja fa 25 anys que el director d’educació secundària va crear un grup, el Grup Verd, per tractar la sostenibilitat a l’escola. Quan es va crear l’Agenda 21 Escolar (l’antic nom del programa Escoles+Sostenibles) ens hi vam sumar i des d’aleshores hem anat fent accions relacionades amb els residus, el verd a l’escola i l’estalvi energètic.
 

Quins projectes teniu actualment relacionats amb la sostenibilitat?

Formem part de la microxarxa d’Embolcalls + Sostenibles, el Pla de Prevenció de Residus, Ens ho mengem tot i també sol·licitem les plantes que faciliteu gràcies al programa Escoles+Sostenibles.
 

Creus que els infants i el jovent tenen més interès sobre l’entorn i el medi ambient ara?

Hi ha més coneixement, més informació. Als infants els hi és més familiar tot allò relacionat amb la sostenibilitat.
 

De quina manera apliqueu al vostre centre les noves tendències educatives per treballar la sostenibilitat?

Tenim el projecte SUMEM dins del paraigua de l’Escola Nova 21. A més, també estem dissenyant uns itineraris transversals a partir dels quals treballar la sostenibilitat.
 

Què creus que pot aportar a la societat un projecte educatiu que fomenti la cultura de la sostenibilitat?

En primer lloc, aporta informació, que és indispensable per conscienciar la ciutadania. Cal ser valent per fer canvis, de vegades la mandra i la ignorància fa que no fem tot allò que podríem per tenir cura del medi ambient.
 

El teu centre organitza projectes de col·laboració amb altres entitats de la xarxa Barcelona+Sostenible?

A nivell del programa Escoles + Sostenibles, fa uns anys vam fer un conjunt de vídeos en què explicàvem quines activitats fèiem a la nostra escola per la sostenibilitat.
 

Quins valors voleu transmetre al vostre alumnat a través de la sostenibilitat?

Bàsicament, la qüestió del compromís vers el món on vivim i el fet que no estem sols, som ciutadans envoltats d’una natura a la qual no podem girar l’esquena. Volem treballar especialment el compromís social.