Butlletí Escoles 337

Dijous, 6 juny, 2019

Butlletí: VII Conferència Tinguem Cura del Planeta, III Jornades de permacultura i educació, hotel d'insectes de l'Escola Orlandai i molt més!

El Tinguem Cura del Planeta torna en la seva setena edició

Més de 110 joves d'arreu de Catalunya es van trobar el passat 9 de maig per intercanviar les seves experiències i compartir les problemàtiques ambientals del seu municipi per relacionar-les amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La natura, ben a prop dels centres educatius

La Fàbrica del Sol va acollir les “III Jornades de permacultura i educació”, on entitats, persones expertes i educadors van compartir mirades i experiències sobre la transformació d’espais exteriors dels centres educatius i el seu impacte pedagògic.

Silenciem el soroll de les aules

En el marc de la Setmana Sense Soroll, que es va celebrar del 22 al 28 d’abril, l’Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia i l’Escola Milà i Fontanals van dur a terme diverses activitats per conscienciar sobre aquesta problemàtica.

Aprenem sobre insectes i formigues

Voleu conèixer el procés de creació d’un formiguer i un hotel d’insectes? Un grup d’alumnat de l’Escola Orlandai investiga sobre diversos insectes i com fer una petita reproducció del seu hàbitat.

Anàlisi de les zones de joc de Gràcia

La classe de tercer de l’Escola la Salle Gràcia recorre els parcs i jardins del barri de Gràcia per analitzar el seu estat com a espais de joc.

Oceans amb més plàstic que mai

El Dia Mundial dels Oceans d’enguany se centra a combatre la contaminació causada pel plàstic i altres residus en mars i oceans. Us presentem un seguit de recursos pedagògics per tal de conscienciar del perill que suposa i donar consells per evitar-la. 

Entrevista: Lluís Sala

“Al centre formem la ciutadania del futur. Si ara tenen molt clar la importància de la sostenibilitat, quan surtin al mercat laboral seran persones més crítiques i conscienciades”. Lluís Sala, professor de l’Escola Sant Ramon Nonat i vicepresident del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat. 

Us invitem

Festa de l’agricultura urbana, intercanvi de plantes amb “el troc verd”, Setmana de l’Energia, jornades Mutuare Educació i les activitats “Estiu metropolità” són les propostes a les quals us animem a participar.

Impliqueu-vos en la Setmana Europea de la Mobilitat!

Voleu organitzar una activitat sobre mobilitat sostenible i segura del 16 al 22 de setembre? Participeu en el Dia Sense Cotxes, el Park(ing) Day o en algun dels esdeveniments de la setmana i inscriviu-vos-hi aquest mes de juny!