Anàlisi de les zones de joc de Gràcia

La classe de tercer de l’Escola la Salle Gràcia recorre els parcs i jardins del barri de Gràcia per analitzar el seu estat com a espais de joc.

Una de les característiques de la Vila de Gràcia és que compta amb un gran nombre de places on nens i nenes hi poden jugar. L'alumnat de 3r de primària de l’Escola la Salle Gràcia ha dut a terme un projecte interdisciplinari en què han combinat capacitat d'observació i d'anàlisi, estadística i orientació amb l’objectiu d’elaborar un estudi sobre l'estat d'aquestes zones de joc.

El passat 10 de maig van sortir de l'escola i, amb l'ajuda d'un mapa, van anar recorrent el barri i trobant totes les zones de jocs. Per grups, es van repartir les tasques de guia i van portar els seus companys i companyes d'un lloc a l'altre sense perdre's. Un cop a les places, n'observaven tots els elements per poder avaluar si eren un bon lloc (o no) per a jugar. Entre altres característiques, es fixaven en:

  • Quin tipus de flora s'hi troba i en quin estat està
  • Característiques de les zones de joc
  • Estat de les zones de joc
  • "Jugabilitat" de les zones de joc
  • Si hi ha o no zona per animals

Totes les dades recollides serviran per a fer-ne un estudi detallat i extreure'n diverses estadístiques a classe d'informàtica. Finalment, elaboraran uns cartells informatius perquè tots els nens i nenes de l'escola estiguin informats de quines opcions de joc tenen al barri.