Butlletí Escoles 338

Dijous, 20 juny, 2019

Ultim butlletí del curs, crònica Acte de cloenda, celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i molt més!

Un Acte de cloenda ple de diversió, intercanvis i aprenentatges

Aquest mes de juny s’ha celebrat l’Acte de cloenda del programa Escoles + Sostenibles. Més de 400 alumnes de 54 centres educatius han realitzat tallers, intercanviat experiències, presentat els seus projectes i molt més.

Informació destacada per tancar el curs

Arribem a finals de juny amb moltes vivències, projectes i bones idees que han omplert la nostra motxilla. Desitgem que gaudiu de les vacances, i, abans de marxar, us convidem a donar un cop d’ull a les microxarxes i les seves novetats. Bon estiu!

La xarxa B+S celebra el 5 de juny

L'Espai Francesca Bonnemaison va acollir la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, un acte en què es van descobrir 10 bones pràctiques, quines noves organitzacions s'han sumat a la xarxa durant l'any passat i altres sorpreses.

És l’hora de netejar Europa!

Els centres CFA El Carmel i l’Escola Sant Gregori s’han implicat en la campanya Let’s Clean Up Europe!, una acció comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient

Un vídeo de sensibilització sobre problemàtiques ambientals i un semàfor que mesura la contaminació acústica són les dues accions que ha posat en marxa de l’Escola Sant Joan Baptista i Milà i Fontanals, per celebrar d’una forma especial el passat 5 de juny.

La sostenibilitat amb mirada internacional

L’Institut Montserrat va acollir 27 alumnes d’Itàlia, França i Alemanya en el marc del projecte HOPE Erasmus+ per tancar aquest programa d’intercanvi sobre problemàtiques ambientals, que ha durat dos anys.

Voleu eliminar el plàstic d'un sol ús de les begudes dels vostres centres educatius?

El Grup de Treball de Residus de Barcelona+Sostenible es proposa aconseguir que 500 organitzacions de la xarxa diguin no al plàstic i s'adhereixin al repte #beuresenseplàstic. Voleu ser una d'elles?

Els tallers de l'Acte de cloenda, al vostre centre

Us van agradar els tallers de l’Acte de Cloenda als Jardins Joan Brossa i voleu replicar-los al vostre centre? Us presentem els recursos de les activitats perquè els demaneu en préstec!

Tallers sobre rehabilitació sostenible d’edificis

Eficiència energètica a la llar, ús de materials naturals i reducció del consum d’aigua són alguns dels tallers que s’ofereixen des del Col·legi d'Aparelladors de Barcelona del 7 a l’11 d’octubre a la Setmana de la Rehabilitació. Ja us hi podeu inscriure!

Us invitem

Us proposem un camp de treball en sostenibilitat, la primera trobada sobre Aprenentatge-Servei ambiental, una conferència sobre nous enfocaments de les economies locals i el Premi escola, agricultura i alimentació ecològica.