És l’hora de netejar Europa!

Els centres CFA El Carmel i l’Escola Sant Gregori s’han implicat en la campanya Let’s Clean Up Europe!, una acció comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

La sisena edició de la campanya Let’s Clean Up Europe! va tenir lloc el passat mes de maig. La iniciativa pretén, d’una banda, conscienciar sobre la gran quantitat de residus abocats cada any en boscos, platges, marges de rius, muntanyes, parcs naturals, etc., i per altra banda promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus, enguany fetes entre el 10 i el 12 de maig. 

Dos centres del programa Escoles + Sostenibles van participar en la iniciativa aquest any i ens n’han volgut fer un retorn. El Centre de Formació de Persones Adultes el Carmel va realitzar, el 10 de maig, l’acció Netegem el mirador del Virolai. Des del centre, valoren molt positivament l’acció: expliquen que els va permetre reflexionar sobre la necessitat de respectar i protegir l’entorn . La mateixa setmana de l’acció, van programar 8 tallers en el marc de la campanya Millora de la neteja a Barcelona adreçats a diferents grups del centre. A més, asseguren que aquests actes els van servir per recordar a l’alumnat i a la comunitat totes les accions per la sostenibilitat que organitza el centre: “volem arribar a conscienciar, compartir i estendre la idea que el millor residu és el que no es genera”.

L’altre centre implicat en la iniciativa és l’Escola Sant Gregori. El protagonista en aquest cas va ser l’alumnat de 6è de primària, que va realitzar una jornada de recollida de residus al Parc de la Serra de Collserola. Amb els 117 kg de brossa que va replegar, l’alumnat va elaborar el pòster de les ‘Espècies més perilloses de la Serra de Collserola’, inspirat en ‘Les espècies més perilloses de la Mediterrània’. L’objectiu és conscienciar sobre el gran perill que suposa la contaminació per residus als boscos.