Informació destacada per tancar el curs

Arribem a finals de juny amb moltes vivències, projectes i bones idees que han omplert la nostra motxilla. Desitgem que gaudiu de les vacances, i, abans de marxar, us convidem a donar un cop d’ull a les microxarxes i les seves novetats. Bon estiu!
 

Les aules es buiden i els penjadors queden lliures. Un curs més s’acaba als centres educatius que formeu part del programa Escoles+Sostenibles, i no podem deixar-vos marxar sense desitjar-vos un molt bon estiu i que gaudiu d’unes més que merescudes vacances. Com cada any, volem agrair-vos molt sincerament la gran tasca realitzada durant tot el curs per part del personal docent, i la resta de comunitat educativa, fent especial menció a l’alumnat. Sense vosaltres no tindria sentit el nostre programa, i el granet de sorra que poseu amb cada acció, amb cada campanya, amb cada projecte, és l’esperança de millorar i fer més humà el món on vivim.

Novetats de les microxarxes

Aquests últims dies de curs molts dels centres educatius del programa esteu acabant la memòria del curs i/o plantejant i redactant el nou projecte per al curs vinent. És important que quan penseu en el nou projecte valoreu si participareu en alguna de les microxarxes que oferim. Les microxarxes són projectes temàtics transversals que es treballen en conjunt amb altres centres educatius durant un curs i engloben diverses temàtiques: malbaratament alimentari, prevenció de residus, contaminació acústica, qualitat ambiental, compostatge i intercanvi entre joves.

Com és lògic, s’han d’escollir tenint en compte que han d’estar relacionades amb els vostres objectius i, per tant, incloses en la programació del curs. En la mesura del possible, s’ha d’intentar evitar que es treballin de forma independent, és a dir, procurar que, com a conjunt, reforcin les accions per assolir les vostres fites. Us recomanem que, abans d’escollir a quina participareu, us llegiu atentament la informació que hi ha penjada al nostre lloc web. En aquest espai hi trobareu els objectius de cadascuna d’elles, els recursos i els compromisos que accepteu. Com ja sabeu, aquestes xarxes temàtiques tenen una metodologia específica que cal seguir, sessions a les que assistir, dates de lliurament d'informació i resultats que acordeu compartir.

A l’inici de curs obrirem les inscripcions oficials i disposareu de les dates de les sessions de benvinguda perquè us ho pugueu anotar al calendari. Durant el mes de setembre us arribarà un correu amb els formularis d’inscripció a la bústia del centre i d’aquelles persones que hagueu donat el consentiment a la Llei Orgànica de Protecció de Dades i en farem difusió al butlletí electrònic.

Per al curs 2019-2020 hi ha dues propostes educatives noves relacionades amb la qualitat de l’aire: la microxarxa Escola Respira i l’Ecoauditoria de la Qualitat de l’aire. La microxarxa Escola Respira té com a objectiu la implicació de l’alumnat de cicle superior de primària sobre la problemàtica de la contaminació atmosfèrica a les ciutats, especialment centrada en la ciutat de Barcelona. Al llarg de tot el curs, l’alumnat farà una diagnosi dels nivells de contaminació al seu centre educatiu, analitzarà i proposarà accions per reduir-la i avaluarà i comunicarà la seva experiència i resultats a la resta de comunitat educativa.

Pel que fa a l’Ecoauditoria de la Qualitat de l’aire es començarà a partir de gener del 2020. Es comptarà amb un equip de tècnics especialitzats que faran una visita al centre per fer una auditoria individualitzada. L’auditoria consistirà en la recopilació d’informació, i diverses reunions amb el professorat i l’equip directiu. Durant tot el procés l’alumnat de secundària (ESO i Batxillerat) tindrà un paper actiu i participatiu que li permetrà conèixer com es realitza un estudi d’aquest tipus.


Microxarxes per al curs 2019-2020

 

PLA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS

 

EMBOLCALLS + SOSTENIBLES   ENS HO MENGEM TOT

    20140827 FarigolaClot 2
           
SSSPLAU   TINGUEM CURA DEL PLANETA   COMPOSTEM I APRENEM

 

 
           

Novetat! 
ESCOLA RESPIRA

 
         

EN CONSTRUCCIÓ