Butlletí 339

Dijous, 19 setembre, 2019

Butlletí: Acte de signatura, formació del nou curs, mobilitzacions per l'emergència climàtica i molt més!

Comencem un nou curs d'Escoles+Sostenibles!

Amb les piles ja ben carregades, iniciem al curs amb moltes propostes i un nou Pla de Formació. A més, si voleu aprofundir en temàtiques com el malbaratament alimentari, la contaminació acústica o la prevenció de residus, encara sou a temps d’inscriure-us a les microxarxes!

S’activa la Taula per a l’Emergència Climàtica

La ciutat es prepara per declarar l’emergència climàtica amb la constitució d’una taula de treball formada per entitats i centres educatius de la xarxa Barcelona + Sostenible. Properament s’anunciaran tots els detalls de les sessions de treball en les que podeu participar.

Tres centres de la xarxa guardonats als Premis Blanquerna Impulsa

El passat mes de juny l’Escola Vedruna Gràcia, el Col·legi Sant Ramon Nonat i l’ECAT Institut Lluïsa Cura van ser reconeguts pels seus treballs en l’àmbit comunicatiu i de la salut amb els projectes “Pandèmia d’Eskamots” i “Saps el que respires?”, entre d’altres.

L’Escola BetàniaPatmos de Barcelona obté el certificat Leed Gold

L’US Green Building Council ha atorgat a l’Escola BetàniaPatmos la certificació Leed Gold pel seu model arquitectònic, un exemple de sostenibilitat i respecte al medi ambient.

Treball cooperatiu per a l’accessibilitat de l’hort

La Comissió Compromís 22 del Centre d’Educació Especial Pont del Dragó treballa en cooperació amb altres centres del barri i entitats per a la construcció d’un hort vertical adaptat i accessible.

Mobilitzacions per la Setmana pel Clima

Del 20 al 27 de setembre està convocada a tot el món una setmana de mobilitzacions amb l’objectiu de conscienciar sobre la crisi climàtica. Els centres educatius hi teniu un paper clau, consulteu totes les activitats en què podeu participar-hi!

Activitats per al nou curs

Us presentem un seguit d’activitats d’educació per la sostenibilitat organitzades per diferents administracions públiques i entitats membres de la xarxa Barcelona+Sostenible. Ja podeu treure l’agenda i apuntar-vos-hi!

Us invitem

El laberint de residus plàstics, el web “La vida de les joguines”, inscripcions al pregó dels infants de Santa Eulàlia i al programa “Comerç a les escoles” i l’App del Mapa B+S són les iniciatives que us animem a consultar.

Cap a un aire més net

Aparells, materials didàctics, formacions i guies són alguns exemples dels recursos que us oferim amb motiu de la Setmana Europea per la Mobilitat Sostenible. Doneu un cop d’ull a tots els materials recomanats pel Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA).