Entrevista a Coral Regí

Butlletí: 

“L’escola actual ha de respondre per educar persones que siguin capaces de fer les coses de manera creativa, potenciar el talent i el sentit crític. S’ha d’aprendre fent”. Coral Regí, directora de l’Escola Virolai és entrevistada al programa “Terrícoles” de Betevé.

Coral Regí és biòloga de formació i educadora per vocació. Fa més de 15 anys que és directora de l’Escola Virolai, un centre concertat situat molt a prop del Park Güell, entre els districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. Fa uns mesos Marta Botetuna, antiga alumna de l’Escola Virolai, li va fer una entrevista al programa “Terrícoles” de Betevé. Durant la conversa, Regí va destacar el paper de l’escola com a pilar fonamental per formar persones apoderades, amb sentit crític i que han de tenir una capacitat de resiliència en un món en constant transformació “Hem d’apoderar persones que hauran de viure en un entorn molt canviant. El més important és consolidar la seva educació emocional i els seus valors.”

La directora de l’Escola Virolai també va fer èmfasi amb la necessitat d’una educació inclusiva i plural: “Tenim la necessitat de fer una escola humana, en la qual les relacions afectuoses, el respecte a les singularitats i a les individualitats siguin un element clau. L’escola actual ha de respondre per educar persones que siguin capaces de fer les coses de manera creativa, potenciar el talent i el sentit crític. S’ha d’aprendre fent”.

A continuació incrustem el vídeo perquè pugueu veure l’entrevista completa: