Especial festes: embolcalls sostenibles

En finalitzar les jornades familiars, ens adonem de la gran quantitat de residus que hem generat i que bona part d’ells són paper de regal que mai més es torna a utilitzar. A més de ser responsables a l’hora de consumir, també podem embolcallar sense generar residus amb Furoshiki, la tècnica japonesa que està arrasant arreu del món!
A continuació, us deixem les pautes d’un taller pensat per a infants de 6 a 12 anys per embolcallar amb furokishi, tot i que es pot aplicar a alumnat de totes les edats com a pràctica sostenible per Nadal. Podeu aprofitar aquest tutorial per tal de promoure la minimització de residus per les festes nadalenques.
Tipus d'embolcallat amb Furoshiki:
Tesage Bukuro (Bosseta-cistell de mà)
No és necessari cap material específic en forma, perquè la idea és, precisament, la de fer una bossa per a portar diferents objectes. Pensat pels alumnes de 6 a 8 anys.
Yotsu Musubi (Paquet quadrat de 2 llaçades)
Necessiteu una capsa quadrada d'uns 20x20x10 centímetres aproximadament. Pensat per a alumnes de 6 a 8 anys.
Sao Tsutsumi (Embolcall per a llibre o llibreta)
Cal un llibre o llibreta d'una mida de mig foli per a la realització d'aquest embolcall. Pensat per a alumnat de 10 a 12 anys.
Ring Handle Bag (Bossa de mà amb anelles de fusta)
És necessari disposar de dues nanses per a la realització d'aquest embolcall (nosaltres les hem triades de fusta). Pensat per a infants de 10 a 12 anys.
> Consulteu aquesta pàgina per a més informació i inspiració!
> Aquí hi trobareu encara més idees