Especial festes: embolcalls sostenibles

Butlletí: 

En finalitzar les jornades familiars, ens adonem de la gran quantitat de residus que hem generat i que bona part d’ells són paper de regal que mai més es torna a utilitzar. A més de ser responsables a l’hora de consumir, també podem embolcallar sense generar residus amb Furoshiki, la tècnica japonesa que està arrasant arreu del món!

Cómo envolver de forma original con tela - ¡MÁS FÁCIL QUE FUROSHIKI!

El furoshiki és una tela quadrangular tradicional del Japó, que s'utilitza per embolicar i transportar tota mena d'objectes, des de roba i regals fins a ampolles de vidre. Es va començar a emprar a mitjans de l'Era Nara, en els banys tradicionals japonesos, per no confondre o barrejar la roba. Actualment està feta de diferents teles: seda, cotó, raió i niló. I, tot i que aquest art se segueix desenvolupant al Japó, el seu ús ha anat decaient, a causa de la gran demanda de bosses de plàstic que existeix avui dia. En els últims anys aquesta tècnica s’ha estès com a alternativa sostenible als embolcalls dels regals, que s’utilitzen una sola vegada i es llencen immediatament.

A continuació, us deixem les pautes d’un taller pensat per a infants de 6 a 12 anys per embolcallar amb furokishi, tot i que es pot aplicar a alumnat de totes les edats com a pràctica sostenible per Nadal. Podeu aprofitar aquest tutorial per tal de promoure la minimització de residus per les festes nadalenques.


Tipus d'embolcallat amb Furoshiki: 

Tesage Bukuro (Bosseta-cistell de mà)

          

No és necessari cap material específic en forma, perquè la idea és, precisament, la de fer una bossa per a portar diferents objectes. Pensat pels alumnes de 6 a 8 anys.

 

Yotsu Musubi  (Paquet quadrat de 2 llaçades)

        

Necessiteu una capsa quadrada d'uns 20x20x10 centímetres aproximadament. Pensat per a alumnes de 6 a 8 anys.

 

Sao Tsutsumi (Embolcall per a llibre o llibreta)

         

Cal un llibre o llibreta d'una mida de mig foli per a la realització d'aquest embolcall. Pensat per a alumnat de 10 a 12 anys.

 

Ring Handle Bag (Bossa de mà amb anelles de fusta)

      

És necessari disposar de dues nanses per a la realització d'aquest embolcall (nosaltres les hem triades de fusta). Pensat per a infants de 10 a 12 anys.

 

> Consulteu aquesta pàgina per a més informació i inspiració!

> Aquí hi trobareu encara més idees