Treballem les cures amb l'Espai Mima't

Butlletí: 

Des de fa cinc cursos, les Escoles Bressol Municipals de Nou Barris porten a terme el projecte 'Mima’t', un espai d’acompanyament a les famílies, principalment a les dones, amb l'objectiu que es trobin, s'interrelacionin, es coneguin i es tinguin cura.​

Aquesta proposta va sorgir de l’Associació Espiral AELL Ubuntu amb la conjunció de tres idees fonamentals: per a poder tenir cura, cal cuidar als curadors-curadores;  les famílies són un pilar en la intervenció educativa; les escoles bressol són facilitadores d’espais de relació i trobada.  

L’Espai Mima’t és un lloc de trobada, de benestar, d’autocura, d’autoconeixement i de solidaritat entre dones (sororitat). L’organització i la dinamització estan liderades per l'Associació Espiral a través de professionals especialitzades en treball personal i comunitari: educadores socials, psicòlogues, etc. Les trobades s’inicien i s’acaben amb una dinàmica compartida entre les assistents sobre com han arribat al cercle i com marxen, que permet una consciència emocional més elevada. A cada sessió hi ha una proposta concreta a treballar, que gira a l’entorn al fet de ser dones, rescatant i valorant la feminitat des d’una perspectiva sistèmica: sexualitat, cura, comunicació, relacions familiars, els cicles naturals, consciència plena, etc.  

Des del seu inici la iniciativa va tenir una bona acollida tant per part de les famílies com per part de les escoles. És un espai transformador que fa l’espai educatiu més sostenible des de la perspectiva en la qual “cuidar-se d’un mateix” repercuteix en la cura dels altres i amplia la mirada pròpia cap a la comunitat (escola, companyes, barri, ciutat, etc.). Ajuda a vincular les famílies amb l’escola i també entre elles i, per descomptat, repercuteix en el benestar dels infants.