Butlletí 352

Dijous, 2 abril, 2020

Butlletí: l'Ateneu de la Fàbrica del Sol s'implica per fer front a la covid-19, compartim accions amb la xarxa, el Col·legi Alfageme imagina un nou pati i molt més!

Els Ateneus de fabricació, aliats per combatre la Covid-19

Especialitzat en sostenibilitat, l’Ateneu de la Fàbrica del Sol és un dels implicats en la confecció d'equips de protecció i material sanitari per prevenir el contagi. Aquest fa una crida per rebre donacions de capses de cartró, cintes de doble cara, gomes i altres materials.

Voleu compartir les vostres accions amb la xarxa?

Un dels objectius principals d’E+S és crear connexions i donar a conèixer iniciatives entre els centres que en formeu part. Us animem a enviar-nos notícies de les accions que ja heu realitzat o bé de les que esteu duent a terme actualment, en aquestes condicions tan diferents.

Centres compromesos amb la sostenibilitat

Recuperem aquest vídeo inspirador que destaca alguns projectes dels centres de la xarxa, un per cada objectiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

Connectem amb l'arquitectura

L’alumnat de cinquè del Col·legi Alfageme imagina, crea i comparteix propostes de com li agradaria que fos el seu pati en un projecte en col·laboració amb el Jardí Botànic i professionals de l’arquitectura.

Com jugaven els nostres avis i àvies?

“Les joguines de l’avi Quico” és una activitat per dissenyar jocs a través de materials reutilitzats. L’alumnat de primer de primària de l’Escola Frederic Mistral - Tècnic Eulàlia ha après a jugar tal com ho feien els seus avis i àvies quan eren infants.

Seguim la fauna des de casa

Aquests dies són una bona ocasió per mirar d’una manera diferent a través de les finestres, els balcons i les terrasses: observem i escoltem! Per què no fem un seguiment de la fauna urbana? Quins arbres tenim a la vora de casa nostra?

Iniciatives i recursos per a fer més fàcil el confinament

Us animem a consultar aquest recull de jocs interactius, activitats per fer a casa, receptes de cuina i altres recursos educatius que poden ser del vostre interès o del de l’alumnat.

Us invitem

La importància de no malbaratar aliments, una iniciativa per a protegir les abelles dels plaguicides i la diferència entre atendre i entendre els infants són les propostes que us animem a consultar.