Centres compromesos amb la sostenibilitat

Butlletí: 

Recuperem aquest vídeo inspirador que destaca alguns projectes dels centres de la xarxa, un per cada objectiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.

Aprofitem aquests dies d'aturada, en què no hi han activitats programades per recuperar material audivisual que us pot servir d'inspiració. Tot i que la situació és estranya i molt poc usual, si teniu ocasió i les condicions us ho permeten, pot ser un bon moment de reflexió. 


Us heu plantejat el projecte d’Escoles + Sostenibles del curs vinent?

Aquestes setmanes poden ser un bon moment per debatre amb l’alumnat sobre quines temàtiques us poden interessar per treballar en el projecte de centre del curs vinent: qualitat de l’aire, residu zero, transformació de patis... hi ha moltes temàtiques que podeu escollir!

El document marc del programa Escoles + Sostenibles és el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Aquest document consta de 10 objectius que treballen la sostenibilitat d’una forma transversal. Al vídeo que veureu a continuació podreu veure exemples d’accions per cada objectiu del Compromís que han emprès els centres educatius de la xarxa. Us pot servir d’inspiració per agafar idees per aplicar-les al vostre centre i, a més, escoltar l’encomanadís himne d’Escoles + Sostenibles: “El nou combustible”, la lletra del qual la van escriure alguns dels centres de la xarxa. Durant el procés de creació de la lletra d'aquesta cançó, es va fer un taller de rap amb el grup Xiula, que va dinamitzar la sessió per tal que els joves aportéssin les seves idees. Amb les aportacions fetes en aquesta sessió i les que ens van arribar per correu electrònic, va sorgir la lletra de que s'ha convertit en la cançó estrella d'Escoles + Sostenibles. 

 

Escoles+Sostenibles que transformen la ciutat!

 

Si us heu quedat amb ganes de més i voleu xafardejar els vídeos del programa Escoles + Sostenibles doneu una ullada al nostre canal de VIMEO!