Iniciatives i recursos per a fer més fàcil el confinament

Butlletí: 

Us animem a consultar aquest recull de jocs interactius, activitats per fer a casa, receptes de cuina i altres recursos educatius que poden ser del vostre interès o del de l’alumnat.

 

WORLD RESCUE GAME

 

URBAN CLIMATE ARCHITECT: CREA LA TEVA CIUTAT SOSTENIBLE   CLIMATE KIDS

   

Es tracta d’un videojoc narratiu per a mòbils que està inspirat en els ODS. La persona jugadora té la fita de resoldre alguns dels problemes globals que hi ha avui al nostre planeta.

 

 

Aquest joc interactiu proposa construir una ciutat respectant l’equilibri entre l’habitatge, l’ocupació i el medi ambient. Podreu construir pisos, oficines, espais verds, vies de tren i veure els seus efectes sobre el clima.

 

 

Un conjunt de jocs en línia que permeten tractar diferents temes ambientals actuals com són els ecosistemes aquàtics, la contaminació, les energies renovables, el canvi climàtic, etc.

 

 
JOC D'EN DOLL   VISIONS 2050   VIRIDI, ICE WATER GAMES

 

 

Un joc amb el qual es poden practicar accions quotidianes per a contribuir a l'estalvi de recursos (energia, aigua, materials...).

 

 

A través d’aquest joc les persones participants podran explorar diferents situacions extremes i definir múltiples visions possibles segons les seves expectatives sobre l’evolució de la població, l’economia i la tecnologia.

 

 

Joc de simulació a temps real en què la persona jugadora s’ha de fer càrrec d’un petit jardí de plantes crasses, les ideals, ja que tenen un baix manteniment i necessitats hídriques. El joc permet veure el seu creixement i les diverses etapes.

 

 
PLAN IT GREEN:
GENERATION STATION

 

ISLA 100%   MISIÓN IMPOSIBLE - SALVAR
EL PLANETA

   

En aquest joc us heu de posar en el paper de l’alcalde o alcaldessa d’una ciutat que ha de replantejar-la tota des de zero. L’objectiu és crear una ciutat amb moltes zones verdes amb l’ús de noves tecnologies més sostenibles.

 

 

Joc multiplataforma en què l’objectiu és aconseguir la major implantació possible d’energies renovables en el sistema elèctric d’una illa alimentada exclusivament per fonts d’energia convencionals.

 

 

Un grup de superherois ecològics lluita contra l’emissió descontrolada de gasos a l’atmosfera.

 

 
CLIMÁNTICA          
         

Joc de simulació en què cal gestionar diferents territoris de manera sostenible.

 

         

  

 

Jocs meteorològics interactius

Infantil: 

L’atmosfera         El cicle de l’aigua       Instruments meteorològics         Els meteors

 

 

Primària:

La temperatura i la calor     L’observació fenològica     El clima en el tiempo y en el espacio

 

 

Conociendo la meteorología: tipos de clima      Conociendo la meteorología: hablemos del clima       Descubriendo la meteorología: las nubes

 

Altres recursos per al confinament

 

> Iniciatives solidàries de la xarxa Barcelona + Sostenible per fer front a la Covid-19: consulteu i col·laboreu amb les accions de les entitats!

> Espai "BCN des de casa": recull iniciatives culturals, educatives, esportives i de cures, perquè qualsevol veí o veïna pugui accedir a aquests recursos i participar-hi, mentre duri el confinament.

> La Fundació Catalana de l’Esplai, membre de la xarxa Barcelona + Sostenible, també us proposa alguns recursos per a amenitzar aquests dies:

- 15 receptes per a cuinar en família i, de pas, combatre l'avorriment. Són receptes nutritives i saludables, revisades per l’equip de nutrició de l’entitat.
- 21 Idees creatives (i educatives) per fer amb els infants a casa: que malgrat la situació d'excepcionalitat siguin uns dies de creativitat, joc, diversió i aprenentatges per als nens i nenes i per a tota la família.
 

> Recursos per a la planificació d’un projecte sobre ODS (destinats al professorat):

"Educación para los Objetivos de Desarrollo Sostenible: objetivos de aprendizaje" és una guia per als centres educatius sobre mesures relacionades amb el canvi climàtic.
Més recursos didàctics sobre els ODS.


> Materials educatius sobre el fons marí

> Primers auxilis psicològics

Curs en línia destinat a entrenar l'aplicació de primers auxilis psicològics (PAP) a persones afectades per situacions altament estressants, tant pel que fa a emergències quotidianes (un accident de trànsit, una hospitalització, una agressió o la mort traumàtica o sobtada d'una persona propera) com emergències comunitàries i/o massives (successos infreqüents, que afecten moltes persones o a una comunitat sencera) com l’actual generada arran de la pandèmia de la covid-19.

 

> Bloc de Nati Bergadà, que ha penjat més de 80 recursos en línia per a aprendre tot jugant. Els àmbits són: llengües, matemàtiques, medi, música, educació física, artística i altres.

> “Superpropostes” d'estar per casa: encara que no pugui sortir, tot súper té una pila de coses a fer!

> InfoK especial coronavirus