Seguim la fauna des de casa

Butlletí: 

Aquests dies són una bona ocasió per mirar d’una manera diferent a través de les finestres, els balcons i les terrasses: observem i escoltem! Per què no fem un seguiment de la fauna urbana? Quins arbres tenim a la vora de casa nostra?


Són moments excepcionals mai viscuts a la nostra època, però potser també podem aprofitar per obrir finestres i balcons i respirar profundament, ara que l’aire de la ciutat està tant net. És un bon moment per veure els arbres que tenim al carrer, per escoltar els cants dels ocells, per buscar-los i identificar-los, per mirar el cel a veure què hi veiem... i potser tindrem alguna sorpresa! 

Us convidem a gaudir de la primavera d’una manera diferent. Per això us hem preparat un recull de recursos per conèixer els arbres, les plantes, les aus i altres animals de la nostra ciutat, per tal d’identificar les que teniu a prop de casa i després introduir les dades a l’aplicació que més us agradi. D’aquesta manera, a part del gaudi del moment, aprendrem i ens convertirem en persones científiques, col·laborant amb la informació que introduirem a les bases de dades dels científics professionals.  

 
EINES PER A LA IDENTIFICACIÓ DE FLORA I FAUNA 

 
RECURSOS PER FER LES OBSERVACIONS 


 

A continuació us presentem un llistat de recursos, molts dels quals estan impulsats per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). Amb aquests materials i eines, podeu col·laborar en la introducció de dades i fer ciència ciutadana, especialment amb l'observació d’aus però també de flora i de la resta de la fauna, des d'insectes fins a rèptils o tot el que pugueu trobar en els vostres espais exteriors: patis, balcons, terrasses o finestres.

En les dues primeres bases de dades de la llista (Ornitho i Naturalist), podeu afegir l’etiqueta #Joemquedoacasa, un nou projecte que s'ha creat amb l'objectiu de recollir totes les dades que s’hagin extret durant el confinament.