Butlletí 354

Dijous, 7 maig, 2020

Butlletí: informació sobre els tràmits de final de curs, refugis climàtics, nous objectius de l'ECOFEP i molt més!

Com afecta la situació d’estat d’alarma sanitària als tràmits administratius de final de curs?

A causa d’aquesta circumstància, el termini d’execució dels projectes i, per tant, de la justificació de la subvenció d'aquest curs han estat modificats; s’allargarà el temps que hagi durat l’estat d’alarma.

El projecte de refugis climàtics no s’atura

Malgrat el tancament dels centres educatius a causa de la Covid-19, el projecte europeu ha seguit el seu curs amb noves sessions participatives i la redacció dels projectes executius per a adaptar els onze centres participants al canvi climàtic

L’ecoFEP defineix els objectius per al proper curs

La Comissió ambiental de la Fundació d’Escoles Parroquials continua organitzada durant el confinament. El mes passat va celebrar una trobada virtual per a repassar les activitats que han fet els centres de forma presencial i telemàtica i plantejar accions de cara al curs vinent.

El plàstic: del mar al plat

L’alumnat de l’Escola la Sagrera va assistir a un esmorzar molt peculiar: entrepans de porexpan, pinxos de plàstic i cereals amb paper d’alumini! Descobriu com van treballar la contaminació per plàstics a través d’aquesta impactant activitat.

Un pati més divers i igualitari

Com podem repensar un espai majoritàriament ocupat per nens que juguen a pilota? Amb el projecte “El pati que volem” el Col·legi Sant Josep Carmelites Missioneres Gràcia dissenya noves àrees de joc que fomenten canvis de rols entre nens i nenes i la relació entre infants de diferents edats.

L’entrevista: CFA El Carmel

“Implicar-nos en un projecte triennal ens ha permès engrescar més l’alumnat, mantenir el calendari de reunions i tasques i millorar les dinàmiques d’organització, com el repartiment de les responsabilitats”, Comissió d’Escoles + Sostenibles del CFA El Carmel.

#PlantamAlBalco porta el verd a casa

Arriba el bon temps i el confinament és bon moment per enverdir, naturalitzar els balcons, finestres, terrats, patis interiors o murs! Us convidem a fer-ho amb algunes idees que podeu compartir a les xarxes socials amb l’etiqueta #PlantamAlBalco.

Continguts en obert sobre ciències de la Terra i educació

Fins al 5 de juny, l’ONU impulsa el projecte “Earth school” amb reptes i qüestionaris per tal d’apropar la natura als infants. A més, l’Editorial Graó ofereix temporalment més de 30.000 materials educatius destinats a facilitar la tasca del professorat.

Us invitem

Nova oferta formativa del “Com Funciona Barcelona?”, el vídeo del CREAF “Per què hi ha aigua als rius quan no plou?”, el missatge d’ESenRED per a alumnat i professorat, tallers de reparació des de casa, documentals per estimar la natura, voluntariat per al reportatge “El legado del bosque” i el llibre “Som Natura” són les propostes que us animem a consultar.